Vega-gehakt met paksoi en paprika


Vega gehakt met paksoi en paprika is een heerlijk en makkelijk gerechtje. Steeds meer Nederlanders eten vegetarisch en ik doe hieraan regelmatig aan mee. Je kan een gerecht met veel groente maken, maar een vleesvervanger kan af en toe ook heel lekker zijn. Je moet er vaak wel wat mee doen, want sojabrokken zijn over het algemeen wat minder vet en hebben niet zoveel smaak. Hier heb ik met vega gehakt een wokgerecht gemaakt. In 15 minuten (!) heb je een heerlijke, gezonde en ook makkelijke maaltijd op tafel staan. Het is een goed gerecht om je leftovers uit de koelkast op te maken, want behalve paksoi en groene paprika, kan je er natuurlijk ook andere groenten in verwerken.

Voor 2-3 personen

Ingrediënten

1 pakje vegetarisch gehakt
1 paksoi
2 groene paprika’s
3 bosuien
2 uien
3 tenen knoflook
3 el zoute sojasaus (Yellow Label Black Soy)
1 bouillonblok
2 el zonnebloemolie
200 gram Jasmine of Pandanrijst

Bereiding

Hak de uien en knoflook fijn. Pak een hapjes- of wokpan en schenk hierin de zonnebloemolie. Bak de uien en knoflook tot de uien glazig zijn. Voeg de vega-gehakt toe en bak dit. De sojasaus mag je erbij doen en blijf dit goed roeren.

Snijd ondertussen de paprika’s in smalle reepjes en de paksoi in stroken. Voeg de paprika eerst toe bij de vega gehakt. Verkruimel een bouillonblokje boven het gerecht. Voeg de paksoi pas toe als de paprika zacht is. Wok dit kort mee.

Snijd de bosuien in smalle ringen en roer dit als laatst doorheen.