Keniaanse Kip Swahili

Keniaanse Kip Swahili uit de oven. Ik heb niet eerder Keniaans gegeten, maar dat maakt mij zeker niet minder nieuwsgierig. Jaren geleden at ik met de familie Eritrees en dat vond ik heel lekker en bijzonder. Bij bijna alle authentieke keukens zijn de smaken zo goed en puur. Geen poespas, gewoon lekker eten.

Dit recept van Kip Swahili heb ik uit het kookboek 100x curry, lekker en simpel van Thea Spierings,. Een leuk boek met veel wereldse snelle curry gerechten, zoals Thaise en Indiase curry’s, maar ook Antilliaanse gerechten. En dit recept wat werkelijk lekker en simpel. Je marineert de kip met (plantaardige) yoghurt en veel gemalen kruiden als kurkuma, komijn, koriander, kaneel, paprikapoeder etc. Voeg nog verse gember en 6(!) tenen knoflook toe en je hebt een heerlijke marinade. Leg in een ovenschaal en gaar 2 uur in de oven. Je hebt er verder geen omkijken naar. Door de yoghurt is de kip zacht en mals en heeft een lekker kruidig jasje. En nog steeds zonder koemelk. Dit gerecht is een blijvertje! Lekker met rijst. Hier het makkelijke recept. 

Voor 4 personen

Ingrediënten

1,5 kg kippenpoten of drumsticks
6 tenen knoflook
2 tl van de volgende kruiden: gemalen kurkuma , gemalen komijn en chilivlokken
1 tl van de volgende kruiden: paprikapoeder, kaneel, korianderpoeder
100 gr plantaardige yoghurt 
Zout en peper

Bereiding Keniaanse Kip Swahili

We beginnen met het maken van de marinade. Pak een kom en schep hier de plantaardige yoghurt in. Daarna pers je de tenen knoflook met een knoflookpers hierboven uit. Vervolgens Schep je alle kruiden erbij. Rasp de gember erboven uit. Meng dit allemaal goed.

Start met het wassen de drumsticks of kippenpoten in een vergiet en laat goed uitlekken. Pak een ruime kom om in te marineren. Leg de kip hierin en schep de marinade van yoghurt en kruiden erbij. Meng goed door, zodat alle kip een laagje yoghurt marinade heeft. Laat dit minimaal een uur marineren met folie erover in de koelkast. Hoe langer je marineert, hoe beter. Je kunt het dus ook een nacht van de te voren marineren.

Voor de bereiding verwarm je de oven op 150 graden. Vervolgens pak je een ovenschaal en verdeel je de kip in de schaal. Dek de ovenschaal af met folie en plaats de ovenschaal met kip in het midden van de oven en bak 90 minuten. Na 90 minuten verwijder je de folie en bak je de kip nog 30 minuten.

Keniaanse Kip Swahili

Klik hier voor meer recepten met kip