Homemade Chicken Tikka Masala 

Chicken Tikka Masala, zelfgemaakt, zonder pakjes en zakjes. De Indiase keuken is veelzijdig en smaakvol. Een keuken waar veel kruiden in wordt gebruikt. Dat zie je ook weer aan dit recept. Tikka masala is een gerecht waar diverse kruiden, yoghurt en room een belangrijke rol spelen. Ik heb dit gerecht gemaakt helemaal zonder koemelk. De yoghurt is vervangen door soja yoghurt en i.p.v. room heb ik een beetje kokosmelk toegevoegd. Dat past er uitstekend bij. Maak het gerecht pittig naar wens en smul van een heerlijke Indiase curry. Lekker met rijst of naan en spinazie. Serveer in dit mooie bamboeschaaltje van Xenos.nl. Hier het recept. Liever vegetarisch? De curry is ook lekker met kikkererwten.  

Ingrediënten

Kruidenmengsel
1 tl korianderpoeder
4 el garam masala
2 tl gemberpoeder
3 tl kurkumapoeder
1 tl zwarte peper
1 tl kaneel
2 tl chilipoeder

Gerecht
80gr soja yoghurt (ongezoet)
1 rode chilipeper
Een stukje gember (+/- 3cm)
1 ui
3 tenen knoflook
1 tomaat
2 gedroogde laurierbladeren
1 limoen
70 gr tomatenpuree
500 gram kip dijfilet
250 ml kokosmelk
2 el zonnebloemolie
Een paar takjes verse koriander

Bereiding Homemade Chicken Tikka Masala

Meng alle kruiden voor het kruidenmengsel samen in een bakje. 

Snijd de dijfilet in kleine blokjes. Marineer de kip met de helft van het kruidenmengsel en de yoghurt. Roer goed door elkaar. Laat dit minimaal een uur marineren in de koelkast. 

Na een uur maak je de kruidenpasta. Snijd de ui en knoflook in stukjes. Snijd de tomaat in de blokjes. Mix de tomaat, ui, knoflook, geraspte gember en de ander helft van het kruidenmengsel samen. Je krijgt nu een dikke pasta. 

Schenk de zonnebloemolie in een wok en bak het kruidenmengsel kort (+/- 3 min). Voeg de kipstukjes toe en bak samen. Hak de chilipeper zonder pitjes fijn en voeg dit met de laurierbladeren toe.  Schenk 50 ml kokend water erbij en laat stoven met de deksel op de pan. Voeg tussendoor de tomatenpuree toe en roer door elkaar. 

Na 15-20 minuten is de kip gaar. Voeg de kokosmelk toe en laat nog 5 minuten sudderen. Voeg naar smaak zout toe.

Halveer de limoen en hak de koriander fijn. Als het gerecht klaar is knijp je de limoen erboven uit. Strooi naar wens verse koriander erover. Eet smakelijk!

Homemade Chicken Tikka Masala 

Kijk hier ook voor het recept van Chicken Korma