Knolselderijsoep met kastanjechampignons en spekjes

Knolselderijsoep met kastanjechampignons en spekjes, een  heerlijke combinatie. Ik kwam op dit receptje, doordat ik voor het maken van de erwtensoep driekwart knolselderij over had. Ik maak niet vaak iets met knolselderij, maar vond het toch zonde als dit in de prullenbak belandt. Na wat googlen heb ik een lekker receptje gevonden.  Toevallig had ik nog kastanjechampignons en bosui in de koelkast, dus dat heb ik er ook aan toegevoegd. Ik was heel benieuwd hoe dit zou smaken, maar dit smaakte verrassend goed. Al met al, een lekker gezond en vullend soepje. Perfect als lunch of voorgerecht.

Ingrediënten

1 kleine knolselderij
1 grote ui
1 teen knoflook
3 el olijfolie
1 pak spekjes of kalkoenreepjes (in de koeling bij AH en Lidl te vinden. Dit zijn kleine reepjes gegaarde kalkoenfilet, die bij het opbakken erg veel op spek lijken)
1,5 liter kippenbouillon
1 bak kastanjechampignons
1 el bloem
2 bosuien

Bereiding

Snij de uien en knoflook in kleine stukken en snij de knolselderij in dobbelstenen. Bak in een ruime (soep)pan de uien, knoflook en knolselderij met de olijfolie.
Wanneer je uien glazig zijn, voeg je de kippenbouillon toe. Laat dit even ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur koken.
Bak ondertussen in een koekenpan de spekjes zonder olie. Dit omdat er al veel vet vrijkomt van de spekjes. Gebruik je de kalkoenreepjes, kan je wel wat olie gebruiken voor het bakken. Wanneer de spekjes gebakken zijn, haal je deze uit de pan.


Snijd je kastanjechampignons in plakken en bak deze in dezelfde pan waarin de spekjes gebakken zijn. Je hoeft geen nieuw vet toe te voegen.

Ondertussen is de soep lekker aan het koken. Prik met een vork in een blokje knolselderij om te testen of deze al zacht is. Voeg 1 el bloem toe en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Doe de helft van de kastanjechampignons en alle spek toe.

Garneer de soep met wat stukjes kastanjechampignons, spekjes en een paar ringetjes bosui. De bosui geeft een lekkere bite aan de soep.

Eet smakelijk!