Fine Dining bij Central Park in het rijksmonument in Voorburg

Fine Dining bij Central Park in het rijksmonument Vreugd en Rust in Voorburg. Vorige week werd ik uitgenodigd voor wel een heel bijzondere perslunch. Midden in Voorburg, nog geen tien minuten rijden vanaf Den Haag, centrum kom aan bij een prachtig monument, Vreugd en Rust. Wat een locatie! Wij namen plaats in de tuin met uitzicht op het park. Prachtig en zo rustgevend. Ik genoot deze lunch van de meest verfijnde en prachtige gerechten, denk aan een amuse van haring, tongscharfilet met krokantekippenhuid, langoustine met pompoen en de anjour duif. Ik had een heerlijke middag en vertel jullie alles over Fine Dining bij Central Park in het rijksmonument in Voorburg in dit artikel.

Fine Dining bij Central Park in Voorburg

Over Central Park

Central Park bevindt zich op de plek waar eerst Restaurant Savelberg, met één Michelinster, van Ron Blaauw zat. Rijksmonument Vreugd en Rust is nu niet alleen een restaurant, Central Park is ook een boetiekhotel. Dat is goed te zien aan de sfeervolle bar, prachtig gedekte tafels en ruime en klassieke hotelkamers. Eigenaar Joey de Kruijf en zijn partner Tamara Holwerda hebben beide ruime ervaring in de horeca op hoog niveau en hebben veel mooie plannen voor vernieuwing in Central Park. “Gastronomie is mijn leven, mijn ziel en mijn zaligheid’, aldus De Kruijf. Wist je dat op deze locatie ook kunt trouwen? Prachtig, ik wil dat hier wel. 

We startten de middag met een kennismakingsgesprek van Joey en Tamara onder het genot van een glas champagne met 2 amuses. De amuse met haring en een krokantje van tempeh was heerlijk, wat een mooie combinatie.

Fine Dining bij Central Park

Bij Central Park beleef je een ‘fine dining experience’ onder leiding van chef Tim Bood. Geniet van meerdere gangen met wisselende seizoensgebonden ingrediënten, zowel met vlees, vis en vegetarisch. De sommelier adviseert graag in de juiste wijnkeuze en uiteraard wordt bij elk gerecht een passende wijn geschonken. Heb je dieetwensen? Het team van Tim Bood gaat hier uitstekend mee om. Met mijn ingewikkelde dieetwensen moest er bij veel gerechten iets aangepast worden, maar de kwaliteit van de gerechten blijven op even hoog niveau. Zo knap en fijn om hier onbezorgd te eten.

We namen plaats aan tafel met uitzicht op het park. De lunch bestond uit een 5-gangendiner met allemaal bijzondere en verfijnde gerechten. Het ene mooie gerecht na de andere kwam op tafel, zoals de langoustine met pompoen, kruisbes en een saus van verjus, gevolgd door de gelakte en gerookte paling met krokant kippenhuid, zo heerlijk beide. 

Het volgende gerecht was een combinatie van vlees en vis, de tongscharfilet met gepekelde ganzenlever en een vinaigrette van cantharellen. Ik vond de tongschar heerlijk, de gepekelde ganzenlever moest ik even aan wennen, maar alles paste uitstekend bij de saus met cantharellen. Het laatste warme gerecht was een mooi bordje van Anjou Duif met artisjok met een ravioli van duif.

Als dessert kreeg ik een heerlijke combi van frambozen, mandarijnsorbet met een heel lekker zoet krokantje van frambozen. Ik houd normaal niet heel erg van desserts, maar deze at ik in no-time op. 

Deze perslunch bij Central Park in Voorburg, zo dichtbij huis, was een speciale belevenis. Wat een prachtige plek, goede keuken en fijne sfeer hangt hier. Heb je binnenkort een speciale dag en wil je een keer luxe en vooral lekker dineren? Dit is de plek daarvoor!

Fine Dining bij Central Park in Voorburg

Klik hier voor meer restaurant reviews in en om Den Haag