Flammkuchen met geitenbrie en spekjes
De combinatie van geitenbrie, (kalkoen) spekjes, rode ui en rucola matcht ontzettend goed. Liever vega? Vervang de kalkoenspekjes door vegetarische spekjes. Zodra de flammkuchen uit de oven komt, garneer je deze met verse rucola, voor een lichte pittigheid. Hier het makkelijke recept.
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Frans
2 ovenroosters
1 snijplank
- 2 st flammkuchen bodem vers
- 8 el passata gezeefde tomaten
- 150 gr kalkoenspekjes
- 2 st rode ui
- 150 gr geitenbrie
- 3 handjes rucola
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de flammkuchen bodems uit op het rooster.
Smeer de bodem in met passata, 4 el per flammkuchen. Daarna halveer je de rode uien en snij verder in dunne halve ringen. Leg apart.
Snijd de geitenbrie in plakken van 1 tot 2 cm. Verdeel de plakken geitenbrie over de bodems. Ook de rode uien verdeel je over de bodems. Daarna strooi je de spekjes erover. Je hoeft de flammkuchen verder niet op smaak te brengen.
Schuif de roosters met flammkuchen voor 20 tot 25 minuten in de oven. Als de flammkuchens klaar zijn, strooi je hier rucola over.
Snijd per flammkuchen 6 vierkanten met een pizzames en serveer op een plank.
Trefwoord Flammkuchen, geitenbrie, geitenkaas, pizza, plaatpizza, rucola, spekjes