Eten in Sevilla

Lekker eten is voor mij heel belangrijk op reis en wat kun je lekker eten in Sevilla. Twee uur vliegen vanaf Amsterdam je bent in Sevilla. Het beste seizoen voor een bezoek naar Sevilla is van april tot juni of in het najaar. Sevilla kan namelijk warm worden in de zomer. Ik ben fan van Spanje en na mijn bezoeken naar Barcelona, Madrid en Valencia werd het nu tijd voor Sevilla. Andalusiรซ en vooral Sevilla stond al een aantal jaar hoog op mijn lijst en dit jaar was het dan eindelijk zo ver.

Sevilla, de hoofdstad van de Spaanse provincie Andalusiรซ, is een prachtige en sfeervolle stad. Deze stad in het zuiden van Spanje heeft door de geschiedenis veel Moorse (Marokkaanse) invloeden en dit zie je terug door het hele historische centrum. Het centrum zit vol mooie bezienswaardigheden, zoals het paleis Real Alcazar, de Kathedraal en Plaza Espana. Allemaal omringd met veel leuke tapasbarretjes. Wist je dat de flamenco is ontstaan in Sevilla? Deze traditionele Spaanse dans kun je door het centrum bewonderen, maar ook een flamencoshow is een aanrader.


Lekker eten in Sevilla is niet moeilijk te vinden. Tapas, Paella en lots of seafood, je eet je rijk in Sevilla. Genietend met een glas Sangria of Verdejo en heerlijke tapas op het zonnige terras, dit is wat Sevilla maakt. De bekende tapas zoals patata bravas, tortilla en gamba ajillo, maar ook gegrilde octopus, dorade, rabo de toro (stierenstaart), pimientos en arroz negra proef je hier. Wij volgden hier ook een kookworkshop die werd gegeven in de Mercado de Triana. Een prachtige mercado vol met Spaanse producten.




Zoals je leest is Sevilla een prachtige en sfeervolle stad om te bezoeken en ik vertel je in dit artikel alles over eten en de must-see spots in Sevilla.
Tapas
Waar je in Sevilla niet omheen kan is het aanbod aan tapas. Door het hele centrum vind je leuke en kleurrijke tapasbarretjes. Op de dag van aankomst belandde wij al bij een leuk tentje, Tanto Monta, dicht bij ons appartement. De eerste lunch gelijk gestart met paella (die je hier per persoon kunt bestellen), calamaris en crispy kabeljauw.

De rest van de dagen in Sevilla genoten van nog tapas. Je eet hier namelijk met gemak twee keer per dag tapas. Dat wil ik hier ook wel! Tapas met inktvis, tortilla, paprika met vis, kroketjes, patata bravas, gambaโs noem maar op. In Spanje zijn ze gek op seafood, dus ik kon mijn lol op. Wees niet verrast als je iets heel anders krijgt dan je denkt, de beschrijvingen zijn niet helemaal duidelijk. Zo bestelde ik ergens een salade met garnalen, maar dit was hier meer een soort huzarensalade. Het leuke van uit eten in Sevilla is het allemaal een stuk goedkoper is als in Nederland. Regelmatig hadden wij een tafel vol tapas met een Sangria erbij en kregen een rekening van rond de โฌ 30,-.



Qua allergieรซn, dus eten zonder melk en noten, kon ik hier goed uit de voeten. De meeste mensen spraken redelijk Engels en wisten per tapa wat de ingrediรซnten zijn. Heel fijn om onbezorgd op reis te kunnen eten.
Triana
De oude zigeunerwijk Triana ligt op loopafstand van het centrum. Triana is een bruisende volkswijk waar de flamenco en het stierenvechten is ontstaan. Deze sfeervolle wijk is rijk aan kleine straatjes en knusse terrassen met uitzicht op Santa Ana kerk. Ook tapasbars vol locals waar je fantastisch kunt eten vind je hier. Wij lunchte bij Casa Remes. Je bestelt je tapas bij de bar en haalt het zelf op, maar het is helemaal de moeite waard, wat hebben wij gesmuld. Een bezoekje aan deze wijk wil je niet missen.



Mercado de Triana
Mercado de Triana is de hotspot voor iedereen die lekker wilt eten in Sevilla. De Mercado is een traditioneel markthal met veel kraampjes met typische Spaanse producten, groente en fruit, traditionele jamon, stapels olijven, extra virgin olijfolie en kruiden als paprikapoeder en saffraan. Zoals je gewend bent van een mercado kun je hier ook lekker eten. Voor een warme dag is dit ook een aanrader, want de mercado is overdekt en heeft airco.



Spaanse kookworkshop
Van de reisorganisatie Bebsy kregen wij de gelegenheid om een Spaanse kookworkshop van Taller Andaluz de Cocina te volgen. Deze workshop vond plaats in de Mercado de Triana. Met een groep van 6 man leerden we van traditionele Andalusische gerechten maken. We begonnen met de Salmorejo, een koude tomatensoep met ei (en evt jamon), gevolgd door de Spinazie met kikkererwten. Het lekkerste en speciaalste gerecht was Paella Valenciana, die wordt gemaakt van kip, artisjokken en peultjes. Onder het genot van een goed glas Sangria maakte we deze mooie lunch voor elkaar. Wat ontzettend leuk om een kookworkshop op je reis te doen. Na de kookworkshop kregen we de recepten gemaild, dus ik kan niet wachten om hiermee aan de slag te gaan.







Alameda de Hรฉrcules
Alameda de Hรฉrcules is het plein waar het bruist van sfeer. Hier komen studenten en creatievelingen naar toe voor het eten en borrelen. Tapasbars, moderne Spaanse restaurants, maar ook wereldkeukens zijn hier te vinden. Wij hebben zowel de tapasbars als een hip restaurant uitgeprobeerd. De tapas was erg goed, zie deze gambas al ajillo en baby squids.

De keer daarna dineerde we bij Taberna Casa Paco. Dit hippe restaurant is erg populair, je moet dan ook een tijdje wachten voordat je plaats kunt nemen. Het was het wacht wel waard. Wij bestelden hier arroz negro (zwarte rijst) met zeevruchten met aioli en tortilla met sojasaus, heel bijzonder. De prijs ligt hier ook gelijk een stuk hoger dan bij een gemiddelde tapasbar. Tijdens het eten bij Alameda de Hรฉrcules luister je ondertussen naar de diverse straatmuzikanten van reggae tot rock.



Hotspots om te bezoeken
Naast lekker eten is Sevilla ook een hele mooie historische stad waar je al genoeg kunt zien als je rondloopt. Om de stad te leren kennen begin ik altijd op de eerste dag met een fietstour van Bajabikes. Tijdens de fietstour met Nederlandse gids zie je direct veel hotspots van de stad die je kunt afvinken of nog graag wilt bezoeken. Wij fietsen hier bijvoorbeeld langs het hotel Alfonso door het Maria Luisa park wat eindigt op de Plaza de Espana. Wat is de Plaza de Espana een prachtige plek met al die Moorse tegels door het hele gebouw.




Flamenco
Zoals ik eerder schreef is flamenco geboren in de wijk Triana. De sfeer van de flamenco proef je door de hele stad. Bij Plaza de Espana maakte ik voor het eerst kennis met live flamenco. Prachtige combinatie van live muziek en dans. Hier werven de artiesten gasten voor de flamenco shows.

Als je in Sevilla bent raad ik je aan om naar een show te gaan. Hier staan een groep van dansers, zangers en een gitarist op het podium die de mooiste shows geven. Je word helemaal meegenomen in de live muziek en dans. Heel bijzonder om te zien.


Real Alcazar
Real Alcazar is een bezienswaardigheid je niet kunt missen bij een bezoek aan Sevilla. Het Real Alcazar is het koninklijk historisch paleis vol met Moorse invloeden dat nog steeds in gebruik is. Des te bijzonder dat dit opengesteld is voor publiek. Als je hier bent, heb je het idee dat je in Marokko rondloopt. Het Paleis heeft verschillende gedeeltes die er allemaal weer anders uit zien, maar oh zo mooi. In de tuin van het paleis kom je tot rust op de mooie banken. Kijk niet verbaasd, want er lopen hier veel pauwen rond. Voor je bezoek is het aan te raden om een pass the line ticket te kopen, zo hoef je niet zo lang in de rij te staan in de brandende zon.







Sevilla is, zoals je leest, een prachtige stad,. Genoeg te doen, mooi uitzicht overal, lekker eten en drinken en (bijna) altijd goed weer. Wat heb ik genoten van deze bijzonder stad.