Midden Oosters Vega(n) eten in Den Haag Centrum – Falafel en Hummus

Op de Raamstraat, in het centrum van Den Haag, vind je Falafel en Hummus. Bij Falafel en Hummus eet je verse vegetarische gerechten uit de Midden Oosterse keuken. Denk hierbij aan Falafel, Baba Ganoush, Tabouleh en nog veel meer. Grotendeels van de kaart is ook vegan. Dit kleine zaakje zit altijd bomvol. Eigenaar Khaled nodigde mij uit, een goede reden om zelf de gerechten te proeven. Ik vertel je in dit artikel alles over Midden Oosters Vega(n) eten in Den Haag Centrum bij Falafel en Hummus

Over Falafel en Hummus

Falafel en Hummus is sinds november 2019 gevestigd op de Raamstraat in het Centrum van Den Haag. Dit kleine straatje tussen de Grote Markt en Vlamingstraat is een straat met veel doorloop, maar ook leuke wereldse restaurants. Eigenaar Khaled is geboren in Libanon en studeerde in Syrië voor tandarts. Eénmaal in Nederland kiest hij voor zijn passie, eten! Bij Falafel en Hummus vind je gerechten van het thuisland van Khaled. Naast de authentieke gerechten is Khaled graag creatief en bedenkt regelmatig nieuwe gerechten.

Midden Oosters Vega(n) eten in Den Haag Centrum - Falafel en Hummus

Midden Oosters Vega(n) eten in Den Haag Centrum – Falafel en Hummus

De kaart van Falafel en Hummus is erg uitgebreid. Van diverse mezzes als Hummus, Moutabal en Baba Ganoush tot heerlijke salades met quinoa, witte bonen of Tabouleh. Een perfecte kaart voor shared dining, want je kunt echt niet kiezen.

De special zijn wraps met falafel, de falafelburger en Khaleds grootste trots zelfs een falafel pizza. Deze pizza heeft een heerlijke brooddeegbodem en is belegd met tomaten, komkommer, sla en natuurlijk falafel.

Er staat zelfs een aantal groentegerechten op de kaart, zoals de Broccoli Fattah. Ik proefde deze dag veel verschillende gerechten. Alles was lekker, maar een paar gerechten waren echt verrukkelijk. Mijn favoriet was de homemade falafel. 

Bij Falafel en Hummus geniet van lekkere verse vegetarische gerechten. Een leuke plek voor een shared dining met vrienden of een snelle hap tussendoor. De gerechten hebben een klein prijsje. Zo heb je al een pizza voor €5,50 en een salade voor € 4,50. Ideaal!

Lees hier meer Restaurant Reviews in Den Haag