Foodfestival – Taste of Amsterdam 2019


Twee weken geleden stond het Amstelpark in Amsterdam in het teken van Taste of Amsterdam. Alle foodies uit Amsterdam en omstreken waren op dit festival aanwezig. Op Taste of Amsterdam staat 20 restaurants uit Amsterdam en omstreken met een stand om iedereen een kleine greep uit de keuken te geven. Samen met Marilyn Amaterasu, Lieske en Sanne ging ik op een zonnige vrijdag naar richting Amsterdam. Hier een paar hoogtepunten van mijn middag op Taste of Amsterdam.

Moshik

Bij Moshik zag ik allemaal culinaire fusion gerechtjes.Dit zag er erg bijzonder uit. Moshik staat voor innovatieve ideeën over voedsel en dit in gastronomie naar de wereld te brengen.Zij geloven dat voedsel een manier is om de wereld een betere plek te maken. Ik bestelde een taco met tonijntartaar. Een combinatie waar je niet snel aan denkt, maar smaken die perfect bij elkaar paste.


Ataro Food

Ataro Food, gevestigd in Den Haag, serveert Nigeriaans eten. Ik heb niet eerder Nigeriaans gegeten en was wel heel nieuwsgierig. Op het eerste gezicht leek het heel erg op de Surinaamse keuken. Hier bestelden wij een rijstschotel met gebakken banaan. Als snack namen wij ook vegetarische pasteitjes. Leuk en lekker om authentieke traditionele Nigeriaanse keuken te proeven.

Coravin

Coravin, bekend van het unieke wijnsysteem, opende op Taste of Amsterdam de eerste wijnbar. Dit werd feestelijk geopend met prosecco en diverse heerlijke wijnen per glas. Na de prosecco genoot ik van een frisse Chenin Blanc. Er was zelf een speciale wijn van wel € 75,- per glas!

Tijdens de opening deelde de dames van de Meisjes met Smaak sushi uit! De sushi werd ter plekke voor je gebouwd. Heerlijk en zo vers.

The Avocadoshow

De Avocadoshow stond op Taste. In samenwerking met Magioni, bekend van de groente pizzabodems, had een plekje op dit event. Magioni verkoopt pizzabodems van diverse groente, van bloemkool tot pompoen. Deze pizzabodems  zijn gewoon bij de supermarkt te koop en bevatten veel minder koolhydraten. Elk seizoen bedenken zij een nieuwe variant. Zie deze rijk belegde pizza met onder andere avocado, geitenkaas, bietenhummus en bloemkool. Een heerlijke vegetarische pizzq

Taste of Amsterdam is een groot en gezellig festival waar je prima een middag of avond door kan brengen. Een walhalla voor alle foodlovers met verschillende standjes. Eén groot voordeel, je kan hier bij elke stand gewoon pinnen. Dus geen gedoe met muntjes. Jammer dat we nu weer een jaar moeten wachten tot we weer mogen.


Zalm, asperges en gefrituurde zeewier