Buona Terra Ristorante – Klassiek Italiaans eten op het Noordeinde 

Buona Terra Ristorante is dé plek voor klassiek Italiaans eten. Dit nieuwe restaurant zit middenin het Haagse winkelgebied het Noordeinde. Het prachtige restaurant, gerund door het stel Renato en Gabriela, is de plek voor verfijnd en authentieke Italiaanse gerechten. Het restaurant is sfeervol ingericht met een speciale kunsthoek. Den Haag is rijk aan (goede) Italiaanse restaurants en elke plek heeft zijn eigen charme en kwaliteiten. Ik was uitgenodigd om te dineren bij Buona Terra Ristorante en ging op zoek naar wat dit restaurant zo speciaal maakt.

Buona Terra Ristorante

Op deze avond verschenen meerdere specialiteiten van chef Renato op tafel, zoals de Tonijn met sesamkorst, Vitello Tonnato, Tagliatelle Frutti de Mare, huisgemaakte Ravioli met salie, gegrilde zeebaars en entrecote. Alle gerechten gepaard met heerlijke bijpassende Italiaanse wijnen. Een avond genieten met hoogwaardig kwalitatief eten, vertel ik je vast! In dit artikel lees je over het diner en avond bij Buona Terra Ristorante. 

Over Buona Terra Ristorante

Buona Terra Ristorante is een splinternieuw restaurant van de Siciliaanse chef Renato Conti zijn Venezolaanse partner Gabriella Barillas. Renato is een chef in hart en nieren en kookte als kleine jongen al met zijn moeder mee. Vanaf zijn twaalfde werkte hij al in professionele keukens. Op zijn zestiende kwam hij naar Den Haag en zette hier zijn carrière als chef voort in diverse Italiaanse restaurant. De stap naar een eigen restaurant was hierdoor een spannende, maar ook logische stap. Samen met zijn partner bedachten zij dit concept. Renato is verantwoordelijk voor de keuken en Gabriela voor het interieur en de kunst. Gabriela heeft namelijk een grote passie voor kunst en toont hier onder andere haar eigen werk. Zo uniek en sfeervol. Naast het mooie interieur valt je oog ook direct op de grote wijnbar achterin het restaurant. Je kunt hier dus ook terecht voor alleen een drankje, als je geen tijd hebt voor het diner. 

Buona Terra Ristorante

Klassiek Italiaans eten bij Buona Terra Ristorante

Voor een avond dineren bij Buona Terra Ristorante moet je lekker de tijd nemen, zoals het hoort bij een klassiek Italiaans diner. Gepaste tijd tussen de gangen en ondertussen geniet van de goede wijnen. Wij begonnen de avond met een glas Prosecco en huisgemaakte focaccia. Het menu bij Buona Terra is niet groot, hierdoor serveert het restaurant alleen maar kwaliteit. Alle vlees en vis is vers, op=op. Ondanks dat is er voldoende keus voor de vlees- of viseter en zelfs de vegetariër. 

De authentieke gerechten worden op een moderne wijze geserveerd. Conti maakt alles zelf en is van plan het menu wekelijks aan te passen. Op het menu van deze week staan bijvoorbeeld truffelrisotto, buratta, verse ravioli met salieboter en Parmezaanse kaas, tagliatelle frutti de mare, gegrilde zeebaars en entrecote met Parmezaanse kaas en rucola. De smaken van de gerechten waren top!

Vergeet vooral niet de Italiaanse desserts en cocktails die je hier nog kunt drinken om je avond af te sluiten. De Aperol Spritz is al een feestje om te zien. En de koekjes die bij de koffie of thee worden geserveerd…. Hmmmmm. 

Je proeft de versheid en de aandacht die aan de gerechten is gegeven. Ik heb een nieuwe favoriet ontdekt! 

Dieetwensen

Italiaans eten met dieetwensen kan op zich prima, hoewel veel Italiaanse chefs het toch erg jammer vinden als je geen Parmezaanse kaas mag. Gelukkig dat niet het geval bij Renato. Ik gaf van te voren mijn koemelk- en notenallergie door en Buona Terra Ristorante ging hier uiterst zorgvuldig mee om. Bij elk gerecht werd even dubbel gecheckt met de keuken en doordat Renato alles zelf maakt is een aanpassing zo gemaakt. Wat fijn! Zo kan je met een dieetwensen hier prima dineren. 

Klik hier voor meer reviews van Haagse Hotspots