Vegan melanzane

Vegan melanzane, met vegankaas en aubergine. Melanzane is een authentiek Italiaans gerecht van aubergine in kruidige tomatensaus met mozzarella en of parmigiano. Een heerlijke vegetarische ovenschotel. Net als de meeste Italiaanse gerechten heb je niet veel ingrediënten nodig, maar de juiste. Niet tientallen soorten kruiden, maar gewoon peper, zout, tijm en verse basilicum. Melanzane moet ook koemelkvrij, en dus ook vegan, te maken zijn. Ik ging aan de slag en gebruikte hiervoor vegan geraspte (mozzarella) kaas, deze smelt het best. Het gerecht is super makkelijk te maken, koolhydraatarm en nog goed vullend ook! Maak af met verse basilicum en smullen maar. Lekker met pasta, brood of gewoon zonder iets koolhydraatarm. Het vult namelijk heel goed. Lees verder voor het recept.
Voor 4 personen
Ingrediënten
2 uien
4 tenen knoflook
2 grote aubergines
400 tomatenblokjes
1 tl gedroogde tijm
2 el olijfolie
200 gr geraspte vegan kaas
Peper/ Zout
Een handje verse basilicum
Bereiding
Hak de uien en knoflook fijn. Pak een hapjespan en schenk hier 1 el olijfolie in. Bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Vervolgens voeg de tomatenblokjes toe en roer door. Laat de saus op een zacht vuurtje pruttelen.
Verwarm de oven op 200 graden.
Ondertussen was en snijd je de aubergine in de lengte in smalle stukken. Pak een grillpan en schenk de overige olijfolie erin. Grill de aubergineplakken aan beide kanten.
Voeg peper en zout toe aan de tomatensaus en zet het vuur uit. Vul de ovenschaal met de helft van de tomatensaus. Leg de helft van de aubergine erop. Vul weer met een laag saus en verdeel daarna de rest van de aubergine erop.
Strooi rijkelijk de geraspte vegankaas erover. Leg de ovenschaal in het midden van de oven en bak 25 minuten. Voor het serveren strooi je de verse basilicumbladeren erover,

Klik hier voor meer vegan recepten