Borrelen bij Hendriks

Café-restaurant Hendriks is één van mijn favoriete plekjes op de Prins- Hendrikstraat in Den Haag. Vorig jaar schreef ik al hoe ik genoot van een gezellige avond en een heerlijk diner. Ik zag tijdens mijn bezoek dat er een grote borrelkaart “Hendriks Bites” was en hier wilde ik graag voor terugkomen. Zo gezegd zo gedaan.

Live Jazz band

Op donderdagavond speelt er een live Jazzband bij Hendriks. Op deze avonden zit het restaurant gezellig vol. Bij binnenkomst kreeg ik de sfeer direct te pakken. Wij namen plaats aan een hoge tafel, dichtbij de band. Wat ik erg prettig vond is dat het geluid goed afgesteld was. Zo kon ik met mijn gezelschap aan tafel nog een goed gesprek voeren. En ondertussen lekker meezingen op de nummers van Amy Winehouse en Norah Jones.  

Chef’s choice plateau

Ik gaf aan de bediening door dat ik graag wat bites van de borrelkaart wilde eten. De borrelkaart is erg divers met genoeg keuze in vlees, vis of vega. Erg moeilijk om te kiezen. Na het doorgeven van mijn dieetwensen regelde zij een passende plank voor mij.

Samen met de keuken maakte ze een goed gevulde plateau voor ons om te delen. Echt een plaatje om te zien. Op dit plateau zie je onder andere empanadas met pompoen en manchego, vega bitterballen van oesterzwamragout, gegrilde groen asperges met zwarte knoflook hollandaisesaus, een artisjok “oester”. Om te dippen stond er heerlijke mediterraanse hummus en limoen aioli.


artisjok ” oester”

Bier & Bites

Je kunt ook kiezen voor een Bier & Bites plateau. Je proeft 4 bieren met daarbij passende hapjes. Dat ziet er zo leuk uit!

Ik geniet er steeds weer van dat Hendriks met bestaande gerechten weer iets speciaals kan maken. Ik was enorm verrast door de limoen aioli en de empanadas. En een echte aanrader is de vega bitterbal, wat een heerlijke smaak en goede structuur. Ik heb nog niet alle borrelgerechten geproefd. Wat betekent dat ik toch weer een keer terug moet, want als de lamskoteletjes, garnalen op toast en de saté van bospaddestoelen minstens zo goed smaken als de gerechten op mijn plank, wil ik dit uiteraard niet missen.

Pompoen empanadas

Restaurant Hendriks is inmiddels overgenomen en gaat nu verder als visrestaurant Hendriks Fish & Drinks. Lees hier de review over het nieuwe concept.