Ga terug
Bloemkoolsoep met zalm, courgette en kokosmelk

Bloemkoolsoep met zalm, courgette en kokosmelk

Bloemkoolsoep met zalm, courgette en kokosmelk, een mond vol en dat is het ook. Deze romige bloemkoolsoep met als basis bouillon en kokosmelk is namelijk gevuld met grote stukken zalmfilet en gegrilde courgette. Deze winterse soep is goed vullend en rijk van smaak.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch, voorgerecht
Keuken Frans, Fusion, Nederlands
Porties 4

Equipment

  • 1 snijplank
  • 1 soeppan
  • 1 staafmixer
  • 1 vergiet
  • 1 koekenpan

Ingrediƫnten
  

  • 500 gr bloemkool vers of diepvries
  • 2 st prei
  • 1 st courgette
  • 200 gr zalmfilet
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 st groentebouillonblokjes
  • Een paar takjes verse dille
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 tl kerrie

Instructies
 

  • Was en snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de prei in fijne ringen en spoel om in een vergiet.
  • Schenk in de soeppan 2 el zonnebloemolie en bak de bloemkool en prei kort mee. Voeg vervolgens 750 ml water toe en gooi de bouillonblokjes erbij. Kook dit ongeveer 10 minuten tot de bloemkool zacht is.
  • Ondertussen was en snijd je de courgette in halve ringen. Pak een koekenpan of grilpan en verdeel de resterende olie erover. Grill de courgettes tot ze zacht zijn.
  • Snijd de zalmfilet in blokjes.
  • Zet het vuur uit onder de soep en pureer de bloemkoolsoep met een staafmixer. Voeg de kokosmelk toe en roer de kerrie erdoor.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Voeg de zalmblokjes toe en doe een deksel op de pan. Na 10 minuten is de zalm gaar.
  • Hak de dille grof en serveer de soep met plakjes courgette en een paar takjes dille.
Trefwoord bloemkool, courgette, kokosmelk, zalmfilet