Vis in bananenblad


Vis in bananenblad, klinkt dat niet exotisch? Als visliefhebber probeer ik graag diverse bereidingen met vis uit. Door je vis in bananenblad te stomen in de oven, krijg je een super zachte vis met de smaken van wat je erbij doet. Alles trekt hier goed in, zonder vet te gebruiken. Het bereiden van gerechten in bananenblad is niet alleen heerlijk, maar ook heel gezond! Deze kookmethode wordt al eeuwenlang toegepast in de Aziatische keuken. In Vietnam kreeg ik in een restaurant een gerecht met vis in bananenblad van de barbecue voorgeschoteld. Zalig was dit. 

Bananenbladeren koop je bij de toko. Ik gebruikte voor dit recept een witvis, heek in dit geval. De bereiding is super makkelijk, je legt een stuk vis midden in het blad, voegt sojasaus en andere kruiden toe en vouwt het dicht. Je kunt dit vastmaken met een kleine cocktailprikker. Leg de vispakketjes in een ovenschaal en je hebt binnen 20 minuten een lekker zacht stuk vis op tafel staan. Lekker met rijst of noodles. Hier lees je het makkelijke recept. 

Voor 2 personen

IngrediΓ«nten: 

2 stuks visfilet, zoals kabeljauw, schelvis of heek
3 takjes bosui
2 el lichte sojasaus
1 tl gemberpoeder
2 bananenbladeren
1 el zonnebloemolie
Een paar takjes verse koriander

Jumbo.com - Voorjaar Voordeel

Bereiding Vis in bananenblad

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was en dek de visfilets met een keukenpapiertje droog. Snijd de visfilet over de breedte door de helft. Pak een ovenschaal en leg hier de bananenbladeren los van elkaar in. Leg per blad 2 stukken vis op. 

Hak de bosui in dunne ringen. Vervolgens verdeel je dit over de visfilets. Daarna strooi je de gemberpoeder erover. Als laatst schenk je voorzichtig de lichte sojasaus en daarna de zonnebloemolie erover. 

Vouw de bananenbladeren naar elkaar toe dicht. Sluit met een cocktailprikker de pakketjes. 

Plaats de ovenschaal 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. 

Ondertussen hak je de verse koriander fijn, ook de steeltjes, hier zit veel smaak in. 

Als de vis klaar is, vouw je de pakketjes open en verdeel je de verse koriander over de vis. 

Vis in bananenblad

Klik hier voor meer lekkere vis recepten