Kipnuggets met tempura


Zelgemaakte kipnuggets met tempura, of misschien eerder chickenbites. Dit is een super geslaagd zelfverzonnen recept van mij.
Toen ik foodblogfriend Anniepannie vertelde dat ik verslaafd ben aan kipnuggets, daagde zij mij uit dit zelf te maken. Hoe dan, was het eerste wat ik dacht. En zo ontstond een challenge. Zij maakte Italiaanse kipnuggets met kaas en ik bedacht deze kipnuggets met tempura. Hoe ik daar op kwam lees je hier.

Ik keek rond op internet naar allerlei recepten, maar ik wilde iets bijzonders en anders doen. Ik vond een zakje tempura en dacht, kan dit ook? Er is maar één manier om hierachter te koken.
Geïnspireerd door al het lezen ging ik aan de slag. En het was een succes!
De nuggets, eigenlijk zijn het meer chickenbites, zijn heerlijk. Elk feestje waar ik het maak, is het weer een succes. Ik maak dit vaak spontaan, want de meeste ingrediënten heb ik al in huis Door de tempura droogt de kipfilet niet uit en blijft het sappig. Mijn vriend, die aan dezelfde verslaving lijdt, vindt ze echt super lekker. Ik mag het van hem wel elke dag maken. Altijd leuk zo een compliment. Ook bij de familie viel dit erg goed in de smaak.

Hier mijn makkelijke en zelfverzonnen recept.

Ingredienten

300 gram kipfilet
2 tl Verstegen gehaktkruiden
+/- 2 tl Pikante paprikapoeder
1 halve fles zonnebloemolie (om in te frituren)
1 zakje tempura

Pikante curry
Curry
Adju sambal (heet)

Bereiding

Snijd de kipfilet in blokjes. Marineer de kipstukjes in een ruime schaal met pikante paprikapoeder en Verstegen gehaktkruiden. Meng dit goed.

Je kan frituren in een frituurpan of in een gewoon pannetje op het fornuis. Wil je dit doen, start door de olie in in een steelpan te schenken. Leg het pannetje met olie op een middelhoog vuurtje en wacht tot de olie heet is, dit kan je testen door een kruimeltje tempura in de olie te doen. Als dit direct omhoog komt, is je olie heet genoeg.

Ondertussen pak je een diep bord, waar je de tempura in legt. Meng de tempura met een beetje water tot je een goed beslag krijgt, zorg ervoor dat het niet te dun wordt.. Nu heb je alles wat nodig is om van de kipfilet een nugget te maken.

Als de olie heet is pak je een blokje kipfilet. Dit haal je het tempuramengsel en het gaat zo direct de pan in. De kipnuggets zijn klaar als de tempura bruin wordt. Haal dit met een schuimspaan of tang uit de frituur en laat dit uitlekken op een schaaltje met keukenrol.

Houd je van spicy sausjes? Adju sambal is een vloeibaar en houdbaar mengsel van gestampte adjuma pepers. Let op, het is erg heet. Meng je dit met curry, krijg je een pikante curry.  Dit kan uiteraard ook gewoon met sambal.

Kipnuggets met tempura

Wil je ook het recept van de Italiaanse kipnuggets van Anniepannie zien?

Ook andere bloggers hebben meegedaan aan de #nuggetchallenge

Krokante Japanse kipstukjes uit de oven – door Louise van Keukenatelier
Kotoboukies: Griekse kipnuggets – door Elefteria van Koken met Elefteria
Kipnuggets met een wasabikorstje – door Olaf van @olaf_eats
Arancini nuggets – door Pauline van Da Noi
Fish nuggets met 2 dips – door Aspa van Assiesfood
Garnalen nuggets met wasabidip – door Melissa van Lislovescooking
Nuggets van jackfruit – door Rick van Foodcast
Jackfruit nuggets met pompoen – door Debbie van Debs Bakery and Kitchen
Cayun nuggets met ranch dip – door Hilde van Slowfoody
Kerrie-kokos visnuggets – door Daisy van To Daisy’s
Baharat kipnuggets – door Boor van Domaine Malpas Kookt
Nuggets van scholfilet – door Jody van Ongewoon Lekker
Chicken pakora– door Nicole van Cookies and Carrotsticks