Snelle couscoussalade met feta, groentes en veldsla

Deze snelle couscoussalade met feta, groentes en veldsla is perfect als bijgerecht bij de barbecue, picknick of gewoon op een lekker zomerse dag. Het is makkelijk te maken en je hebt snel een grote hoeveelheid. Doordat het ook vegetarisch is, kan je dit makkelijk voor grote groepen meenemen. Je hoeft dan niet apart rekening te houden met de dieetwensen voor vlees of vis. Ik voeg verse munt toe aan het gerecht voor een frisse smaak. Je kan er ook voor kiezen koriander toe te voegen, maar voor grote groepen doe ik dat niet, omdat toch veel mensen dat niet lusten (helaas!).
Doordat de salade fris is en geen sterke smaak heeft, past het heel goed bij lekker gekruid (bbq) vlees. Je kan de salade prima een dag van te voren maken. De veldsla kan je het best erdoorheen doen op het moment dat je gaat eten, anders wordt de veldsla slap.
Ingredienten
200 gr couscous
3 tl Ras-el-hanout kruiden
1 pak feta (AH en Aldi hebben één soort feta die koemelkvrij is, lees de ingrediënten goed)
3 takjes bosui
1 rode paprika
1 gele paprika
½ komkommer
+/- 10 cherrytomaten
Zakje veldsla
Olijfolie
+/- 3 tl Citroensap (uit een flesje, vind ik wel zo makkelijk)
Paar takjes munt
Bereiding
Kook de couscous. Dit doe je door 200gr couscous in een ruime bak te plaatsen met 200 ml kokend water. Dek dit af met een deksel. Roer af en toe tussendoor.
Was de groenten en snijd de bosui in ringen en de paprika’s en komkommer in kleine blokjes. Was en halveer de cherrytomaten. Leg dit allemaal in een ruime schaal. Roer ondertussen even door de couscous. Als al het vocht is opgenomen, giet je er wat olijfolie overheen, zodat het los komt en niet aan elkaar blijft plakken. Snijd de feta in kleine blokjes, dit verkruimeld een beetje, maar dat is juist lekker.
Meng de groenten, feta en couscous bij elkaar. Hak de munt fijn roer dit er ook door. Strooi de ras-el-hanout kruiden erover en meng dit erbij met de citroensap.
Leg de salade (afgedekt) in de koelkast om af te koelen. Nu kunnen de smaken ook lekker intrekken.