Barbecuen bij strandtent de Kust op Kijkduin

Kijkduin is één van mijn favoriete stranden van Den Haag. Het is er wat minder druk en toeristisch dan Scheveningen en heeft veel diversiteit aan strandtentjes en restaurants.
A
fgelopen zondag heb ik gegeten bij strandtent de Kust op Kijkduin. Je kan daar ontspannen op een bank of terras zitten op het strand. Ik had gelezen dat je een barbecuemenu kan bestellen Je krijgt een eigen barbecue en voor daarop, kan je kiezen uit Surf (vis) en Turf (vlees). Dit wilde ik natuurlijk wel proberen! Onze keuze ging uit naar vis en vlees. Ze houden veel rekening met de dieetwensen, want voor vlees heb ik naar wens alleen kip gekregen. Fantastisch dat dat kon! 

        

Na het bestellen kregen we vrij snel een barbecue aan ons tafel. Daarna volgden de schalen met vis en kip al. Wat zag dat er allemaal lekker uit zeg! We hadden zalmspiezen, gamba’s, tonijnspiezen en visburger. Maar ook kipshaslick, merguezworstje en een kipspies. Gelukkig was er ook nog wat groente bij in de vorm van een maiskolf, paprika’s en courgetteschijfjes. En natuurlijk onmisbaar erbij een lekker verse groene salade. En als laatst krijg je zelfs nog een toetje! Een foliepakketje met banaan, suiker en pisang dat je op de barbecue kan laten. Het was voldoende eten, maar je kan eventueel ook nog een portie frietjes, wat brood of colewsla bestellen. Wij vonden de dikke frieten wel heel erg lekker 🙂

Super lekker en gezellig om te doen op een zomerse dag! Lekker eten en uitzicht op de kust, wie wilt dat nou niet. Ik heb van de zon en het eten genoten, dus ik kom hier graag nog een keer terug!