Curry’s en Indiase streetfood – Restaurant Tamarinde in Alphen aan den Rijn

Restaurant Tamarinde in Alphen aan den Rijn is dé plek voor heerlijke authentieke curry’s en moderne voorgerechten, geïnspireerd op de Indiase streetfood. Deze combinatie verraste mij enorm. Zoals jullie misschien wel weten eet ik graag Indiaas. Thuis zelf koken of naar een Indiaas restaurant. Je hebt ook zo ontzettend veel Indiase restaurants in Nederland. Het leuke is dat ze allemaal net anders zijn. Een Chicken Korma of Biryani is nergens hetzelfde, elke chef maakt het op zijn eigen manier. Vaak komen de chefs ook uit diverse streken of buurlanden van India. Zo blijft Indiaas eten altijd verrassend. Ik ging dit keer naar Alphen aan den Rijn om, op uitnodiging, te dineren bij restaurant Tamarinde. Hier proefde ik een aantal nieuwe heerlijke gerechten zoals Aloo Tikka, Fish Tava en Lamb Bhuna. In dit artikel vertel ik je hier alles over. 

Restaurant Tamarinde Alphen aan de Rijn

Over restaurant Tamarinde

In het centrum van Alphen aan den Rijn opende vorig jaar Indiaas restaurant Tamarinde. Een plek waar je in de zomer lekker op het terras plaats kunt nemen aan het water of in het ruime restaurant. Om zich in deze stad te vestigen was een strategische keuze van de eigenaren. Het is dicht bij Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Daarnaast is het een ruim restaurant dat regelmatig wordt verhuurd als locatie voor bijvoorbeeld Indiase bruiloften, geboorte- en andere feesten. 

Curry’s en Indiase streetfood

De Londense chef Sumedh Pednekar heeft een unieke stijl van koken. Hij bereidt traditionele Indiase gerechten, zoals Butter Chicken of Lamb Bhuna, maar experimenteert ook graag met nieuwe gerechten. Hij laat zich inspireren door Indiase streetfoodgerechten waar hij hippe voorgerechten van maakt. Het draait bij hem allemaal om smaak en presentatie. De ingrediënten worden veel lokaal ingekocht. 

Dineren bij restaurant Tamarinde

Voor een avond lekker genieten van Indiaas eten, zit je bij restaurant Tamarinde goed.
We begonnen ons avond met een plateau voorgerechten met hierop drie soorten kip en lamsvlees uit de tandoor en Aloo Tikka is een gebakken aardappelkoekje omhuld met kikkererwtenbeslag. Daarnaast kregen we Fish tava, betekent letterlijk gebakken vis. De gebakken zeebaarsfilet werd gepresenteerd op een bedje van gekruide aardappelpuree. Deze gerechten waren geïnspireerd op Indiase streetfood en stuk voor stuk zalig! 

Curry’s, Biryani’s en Naan

Lamb Bhuna en de Special Tamarinde Chicken curry kozen wij als voorgerecht. Smaakvolle curry’s met lamsvlees en een romige rode curry met kip. We aten de curry’s met paratha en garlic naan. Beide curry’s waren om je vingers bij af te likken. De gerechten waren niet pittig, maar als je wel pittig wilt, kun je dit zo aangeven. Zo kan iedereen ervan genieten van de gerechten. 

Allergieën en dieetwensen

De Indiase keuken is niet altijd makkelijk met een allergie voor koemelk en noten. Bij restaurant Tamarinde nemen ze allergieën erg serieus. Per gerecht werd er gekeken welke ingrediënten erin zaten en wat voor mij geschikt was om te eten. De Special Tamarinde Chicken curry werd geserveerd met veganroom, zodat ik deze ook kon eten. Ontzettend fijn dit! 

Ik heb een heerlijke avond gehad bij restaurant Tamarinde. Het eten was erg lekker en mooi gepresenteerd. De gerechten waren vers en goed op smaak en het personeel was erg vriendelijk en professioneel. Al met al echt een avond genieten hier.

Klik hier voor meer restaurant reviews