Indiano Bites – Indiaas eten in het centrum van Den Haag

Indiano Bites, de nieuwe hotspot in het centrum van Den Haag voor Indiaas eten. Indiaas eten is altijd populair, maar het kan zo verschillend zijn. Dit komt omdat India veel streken heeft en de gerechten overal net anders zijn. In Nederland kennen wij vooral de bekende gerechten als Samosa’s, Tikka Masala, Kip Korma en dat soort dingen. Indiano Bites is een nieuw restaurant op de Jan Hendrikstraat, tussen de Grote Markt en Westeinde. Ik ben gek op Indiaas eten, dit is één van mijn favoriete keukens. Ik was daarom ook erg blij toen ik uitgenodigd werd om hier een hapje te eten en kennis te maken met het restaurant. Wat ik van deze avond Indiaas eten bij Indiano Bites vond vertel ik je in dit artikel. 

Indiano Bites - Indiaas eten in het centrum van Den Haag

Over Indiano Bites

Indiano Bites op de Jan Hendrikstraat in het centrum van Den Haag opende in maart 2021, maar konden pas echt de deuren openen toen de horeca in juni weer open mocht. De 32-jarige eigenaar Fayzan Khan vertelt ons dat hij de tijd daarvoor gebruikte voor de verbouwing en daarna al snel klanten had voor take-away. De Pakistaanse Fayzan en zijn chef deden beiden voorheen ervaring op bij diverse Indiase restaurants in Den Haag. Na een aantal jaren meedraaien en met de culinaire kennis uit Pakistan werd het tijd voor een eigen restaurant. Het restaurants is sfeervol ingericht met gele lange banken geïmporteerd uit Pakistan en met authentieke sitaren aan de muur.

Samosa’s, pakora’s en paneer

Eén van de lekkerste gerechten zijn de voorgerechten bij een Indiaas restaurants. Ik ben gek op samosa’s, soort pasteitjes van eigen gemaakte deeg gevuld met aardappelen en kruiden. Andere gerechten als papadums, Chicken Pakora, Onion Bhaji of Crispy Paneer zijn om te smullen. Kun je geen keus maken, vraag om een selectie van meerdere voorgerechten en je kunt van alles proeven. De vegetarische Samosa en Onion Bhaji zijn vegan en de paneer is vegetarisch. 

Curry’s, Biryani’s, Naan en Chapati

De Indiase keuken is enorm uitgebreid en een keuze maken uit de enorme kaart is altijd een challenge. Ik besprak dit mijn allergieën en boven verwachting kon ik erg veel kiezen, want de chef wilde wel de noten of room bij een aantal gerechten weglaten. Wat fijn dat dit kan. Zo at ik bij Indiano Bites voor het eerst Biryani met lam, zonder noten. Een heerlijk goedgevuld rijstgerecht met Indiase kruiden, koriander en grote stukken lamsvlees.

Daarnaast koos ik nog voor een Chicken Jalfrezi, een curry in tomatensaus met Indiase kruiden, voor mij zonder room. Lekker met Garlic Naan en roti.

Indiano Bites - Indiaas eten in het centrum van Den Haag

Alle gerechten waren super smaakvol. Ik heb in tijden niet zo lekker Indiaas gegeten. Ook bij mijn ouders viel Indiano Bites erg in smaak. Fijn een betaalbaar Indiaas restaurant in het centrum te hebben. Wij komen zeker nog vaker bij Indiaas eten bij Indiano Bites in het centrum van Den Haag eten.

Klik hier voor meer restaurant reviews in Den Haag