De Zeeuwse wijngaard – Wijnhoeve De Kleine Schorre

Wijnhoeve De Kleine Schorre is een Zeeuwse wijngaard dat zich bevindt in het kleine dropje Dreischor. Wijnhoeve de Kleine Schorre is één van de grootste wijngaarden van Nederland. Als je op de wijngaard aankomt is het alsof je door Italië loopt, wat een mooi omgeving. Afgelopen september, op een mooie nazomerse dag, kreeg ik rondleiding tijdens de Culinaire persreis door Zeeland op de grote wijngaard Wijnhoeve De Kleine Schorre. In dit artikel vertel ik je alles over die ochtend.

 

Wijnhoeve De Kleine Schorre

Over Wijnhoeve de Kleine Schorre

Wijnhoeve de Kleine Schorre bestaat sinds 2001 en is inmiddels 12 hectare groot. Met ruim 54.000 wijnstokken produceren ze wel ongeveer 80.000 flessen wijn per jaar. De wijnhoeve is opgericht door zes heren. De wijnen worden gemaakt door het originele gistingsproces, waarvan de tweede gistingsproces plaats vindt in de fles. Er wordt hard gewerkt op de wijnhoeve. Voor de oogst van de druiven melden zich jaarlijks tientallen vrijwilligers op mee te helpen met het plukken. De eigenaar vertelt ons dat dit echt een belevenis is.  

Wijnhoeve De Kleine Schorre

De wijnen van Wijnhoeve de Kleine Schorre

Ze maken hier vooral witte wijnen en mousserende wijnen. De bekendste mousserende wijn is de Brut de Zeelande. Deze keuze van de druiven is gebaseerd op wijnen die goed passen bij de Zeeuwse oesters, platvis, Oosterscheldekreeft en de mosselen. De druivenrassen zijn de Pinor Gris, Pinot Blanc, Rivaner en Auxxerois. De wijnen zijn te vinden bij de betere wijnwinkels door heel Nederland. 20% van de afname is door de KLM Businessclass. Daarnaast kun je hier op de wijngaard ook wijnen kopen, dus ben je een keer in de buurt van dorpje, stop gerust even. Binnen in het restaurant kun je ook dineren of een leuke wijnproeverij meepakken.

Wijnhoeve De Kleine Schorre

Klik hier voor meer artikelen over wijn