Lamsrack van de barbecue

Bij de Weber barbecueworkshop van Coolblue heb ik de meest heerlijke lamsrack gegeten. Het voordeel van zo een workshop is dat je ook gelijk weet hoe je het moet maken. De lamsrack was lekker sappig en zacht en mooi rosé met een mosterd-kruidenkorst. Dit recept deel ik graag met jullie.

Ingrediënten

1 lamsrack
+/- 4 eetlepels fijne mosterd
3 tenen knoflook
4 takjes rozemarijn
10 takjes tijm

Bereiding:

Hak de knoflook heel fijn. Haal de tijm van de harde takken af en hak de tijm en rozemarijn ook heel fijn. Meng dit samen met de knoflook.
Smeer de lamsrack aan beide kanten in met mosterd. Doe dit met een lepel en gebruik de bolle kant. Pak daarna het knoflook-kruidenmengsel en dep dit met je hand op de mosterd.  Nu heeft de lamsrack een mosterd-kruidenkorst.

Plaats nu de lamsrack op de barbecue op de directe warmte. Dit wil zeggen, dat het direct op de barbecue ligt boven de kolen of briketten.  Draai tussendoor de lamsrack voorzichtig om.
Wanneer deze een temperatuur heeft van 56 graden plaats je hem even 10 minuten op de indirecte warmte. Dit is het gedeelte waar geen kolen of briketten direct onder liggen, waardoor de lamsrack nog even rustig door kan garen.

Snijd de lamsrack vervolgens in mooie stukken tussen de botten.  Eet smakelijk!