Thaise broccolisoep met kokosmelk en koriander

Thaise broccolisoep met kokosmelk, koriander en bosui. Een heerlijk en makkelijk soepje voor de lunch of als voorgerecht. Ik ben gek op soepjes. Het is zo gemaakt, vult goed en je hebt in één keer een hoop groente binnen. Broccolisoep maak ik regelmatig, maar deze Thaise variant is een nieuw probeersel. Lekker met kokosmelk, verse sereh een laos. Een perfect vegetarische en Aziatisch receptje.

Ingrediënten

1 ui
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
Een grote broccoli
1 prei
400 ml kokosmelk
1 stengel citroengras (sereh)
Een stuk laos (+/- 6 cm)
2 groente bouillonblokjes
1 bosje koriander
4 stengels bosui
1 chilipeper

Bereiding Thaise broccolisoep met kokosmelk en koriander

Snijd de ui en knoflook fijn. Bak de uien en knoflook in een soeppan met zonnebloemolie. Snijd de broccoli en prei en was dit goed in een vergiet. Giet de broccoli en prei erbij en bak even mee.

Schenk de kokosmelk en 600 ml water erbij. Was de sereh en leg zijn geheel in de pan. Schil de laos en snijd in 2 stukken. Leg dit ook in de pan. Voeg de 2 bouillonblokje toe. Laat dit geheel +/- 20 minuten koken.

Snijd ondertussen de koriander, bosuitjes en chilipeper fijn. Na 20 minuten haal je de sereh en laos uit de pan en pureer de soep met een staafmixer. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.

Schenk de Thaise broccolisoep met kokosmelk en koriander in kommen. Strooi er wat koriander, bosui en chilipepers over.

Thaise broccolisoep met kokosmelk en koriander

Klik hier voor meer soep recepten