Review HelloFresh maaltijdbox


Laatst kreeg ik de kans om een HelloFresh maaltijdbox te testen via maaltijdbox-vergelijker Maaltijdbox.org. HelloFresh kennen wij onderhand allemaal wel. Ik heb zelf nog nooit een maaltijdbox uitgeprobeerd en was toch wel heel benieuwd. Je aanmelden voor de box ging gemakkelijk online. Je krijgt 3 maaltijden voor twee personen thuisbezorgd. Wat mijn ervaring van de HelloFresh maaltijdbox was lees je hier.

Over HelloFresh

De Berlijnse organisatie startte in 2011 met het aanbieden van maaltijdboxen die thuisbezorgd worden. Als één van de eerste organisaties die maaltijdboxen levert, heeft HelloFresh een goed plekje in deze markt bemachtigd. HelloFresh werkt met verse ingrediënten van goede kwaliteit en zonder pakjes en zakjes. Zo krijg je biologische vrije uitloopeieren en heeft alle vis een Naturland-, ASC- of MSC-keurmerk. Daarnaast werkt HelloFresh graag met lokale ondernemers.

De HelloFresh maaltijdbox

Je hebt 4 verschillende HelloFresh maaltijdboxen; de Veggiebox, Originalbox, Quick & Easy box en de Familybox. Bij het aanmelden online zie je direct de recepten voor de komende week. Ik koos voor de Original Box, omdat hier de meeste ingrediënten in zaten die ik mocht. Helaas niet alles, maar dat is met mijn dieetwensen en allergieën ook onmogelijk.

De recepten

De maaltijdbox voor die week bevatte 3 recepten, een Aziatische aardappelsalade met zalmfilet en broccoli, pasta met pesto, feta en rucola en Chinese nasi met eireepjes en varkensreepjes. Leuk dat het drie wereldse gerechten waren. Alles is goed verpakt, zodat het nog even houdbaar blijft. In de doos zitten 3 boxjes, per recept ingepakt. Gooi niet alles op één hoop, want dan weet je soms niet meer hoeveel knoflook of sjalotjes je in het gerecht moet doen. Zie hier het recept voor de Aziatische zalmfilet.

Mijn mening

Ik vond het heel leuk de box te testen. Nu ben ik een stuk enthousiaster over maaltijdboxen. Ik dacht altijd dat het niet nodig was als je zelf van koken houdt en genoeg inspiratie hebt. Ik vond de recepten erg leuk en inspirerend. Met mijn allergieën in de box helaas niet ideaal voor mij. Ik heb toch wat aanpassing moeten doen, bijvoorbeeld de varkensreepjes vervangen door kipreepjes. Voor mensen die alles mogen en zelf weinig tijd voor boodschappen hebben, is dit een ideale oplossing. Je bespaart een hoop tijd en eet wel lekker en gezond.