Marokkaanse kip met geroosterde groente in ras el hanout

Marokkaanse kip met geroosterde groente en couscous. Een heerlijke en smaakvolle maaltijd. Het is snel klaar, gezond en om te smullen. De kipstukjes marineer je met o.a. saffraan, kipkruiden en koriander. Je kunt deze daarna bakken, grillen of op de barbecue garen. Courgette, aubergine en paprika gemarineerd in ras el hanout, maakt het gerecht af. De groente rooster je in de oven of op de barbecue. Serveer met couscous en wat verse koriander. Hier het recept voor Marokkaanse kip met geroosterde groente in ras el hanout.
Voor 3 personen
Ingrediënten
500 gram kippendijfilet
1 zakje saffraanpoeder
2 el Dalamaya kipkruiden (te koop bij Marokkaanse en Turkse winkel of bij de Oriental)
Een paar takjes verse koriander
½ tl knoflookpoeder
2 – 4 el olijfolie (ligt eraan of je het in een pan bakt of op de barbecue roostert)
2 rode uien
Een grote aubergine
1 courgette
Een paprika
2 tl ras el hanout
200 gram couscous
Zout
Bereiding Marokkaanse kip met geroosterde groente in Ras el Hanout
Snijd de dijfilet in blokjes. Marineer met saffraan, dalamaya kipkruiden, knoflookpoeder en 1 el olijfolie. Hak een paar takjes verse koriander fijn en meng erdoor. Bewaar nog 2 takjes voor over je gerecht. Het is lekker om je kip een paar uur van te voren te marineren. Dan trekken de smaken beter in.
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de rode ui in parten. Was de courgette en aubergine en snijd in grove blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Pak een bakplaat en beleg deze met bakpapier. Pak een grote kom en meng de groente met 1 el olijfolie en de ras el hanout kruiden. Strooit wat zout erover. Verdeel de groente over de bakplaat en rooster 20 minuten.
Bak of grill de kipstukjes ondertussen.
Schep de couscous in een diepe schaal. Voeg 250 ml kokend water toe. Dek af met een bord of deksel en laat 5 minuten stomen. Roer met een vork de couscous los.
Serveer in een grote schaal met couscous, de geroosterde groente en kipstukjes. Strooi wat fijngehakt koriander erover.
