Worstenbroodjes van kip in filodeeg

Worstenbroodjes van kip in filodeeg. Een simpele crunchy snack voor bij de borrel of voor de feestdagen. Ik maak regelmatig Pittige kip worstenbroodjes in bladerdeeg, makkelijk en altijd een succes bij groot en klein. Met filodeeg maak je een zelfde soort snack, maar dan iets slanker. Filodeeg wordt gemaakt van bloem, water en olie, waardoor het een stuk minder vet is. De structuur van filodeeg is ook iets anders, waardoor het lekker crispy wordt en sneller bakt. Ik maakte deze worstenbroodjes van kip in filodeeg in de airfryer, maar oven kan ook gewoon. Maak een pittige sausje erbij van ketchup en Sriracha en smullen maar. Hier het makkelijke recept. 

Voor 20 worstenbroodjes

Ingrediënten

2 blikken kipknakworst
1 pak filodeeg
1 ei

Voor de dip:
3 el ketchup
1 el Srirachasaus

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Gebruik je de airfryer, dan hoef je deze niet eerst voor te verwarmen. 

Open de blikken kipknakworst en gooi door een zeef, zodat alle vocht weg is.

Rol of vouw de filodeeg open. Leg per vel een knakworstje erin en rol door de filodeeg. Plak met een beetje water op de rand dicht. Het overtollige filodeeg kun je wegsnijden. Herhaal dit met alle kipknakworstjes.

Kluts een ei los en bestrijk de worstenbroodjes met ei. Leg de worstenbroodjes op een bakplaat met bakpapier of leg bakpapier in het mandje van de airfryfer. 

Bak de worstenbroodjes 20 minuten in de oven. In de airfryer bak je ze 10 minuten op 180 graden in delen.

Worstenbroodjes van kip in filodeeg

Klik hier voor het recept van Pittige kip worstenbroodjes in bladerdeeg