The Pani Puri bar in Rotterdam – de hotspot voor hét Indiase Streetfoodhapje

The Pani Puri bar in Rotterdam is de nieuwste hotspot voor hét Indiase streetfoodhapje de Pani Puri. De pani puri is in Nederland nog niet zo bekend, maar daar brachten deze drie jonge ondernemers verandering in. Pani puri betekent letterlijk “waterbroodje”. Het is een een rond en luchtig krokant deegballetje, waar je een gat in maakt, vulling en daarover gekruid water in doet en zo in je mond stopt. En lekker dat is!!! Charischa Gayadien, Thanh Nguyen en Chung startten gezamenlijk de Pani Puri bar, wat nu uitgroeit tot dé hotspot op de Meent in Rotterdam. The Pani Puri Bar is gevestigd in Restaurant Chung en de dames nodigden mij uit om kennis te maken met de Pani Puri’s, met hen en het restaurant. Vol enthousiasme reed ik naar Rotterdam voor deze leuke meeting. 

The Pani Puri Bar in Rotterdam

The Pani Puri Bar in Rotterdam

De Pani Puri Bar in Rotterdam is gevestigd in het bekende Chinese restaurant Chung. Restaurant Chung is een begrip in Rotterdam en is bekend om zijn pekingeend. De drie vrienden besloten de handen in één te slaan en begonnen in november 2020 The Pani Puri Bar. De drie hebben diverse roots, Chung is Chinees, Charischa is Hindoestaans en Thanh is Vietnamees, een leuke mix dus. The Pani Puri Bar is een fusion concept gericht op de authentieke Indiase snacks. Nu het restaurants gesloten is zijn de Pani Puri’s op te halen óf je kunt het zelfs laten bezorgen. Eén keer per maand bezorgen de dames zelfs helemaal in Den Haag.

The Pani Puri Bar in Rotterdam

Over de Pani Puri’s

Dit fusion concept zie je terug in de diverse smaken van de Pani Puri’s. De traditionele Pani Puri’s worden gevuld met een mengsel van aardappelen en kikkererwten met rode ui, granaatappel met tamarindesaus.Daarbij schenk je een beetje van de pani, het gekruide water erbij. Deze staat uiteraard op de kaart bij The Pani Puri Bar. Maar naast de classic zijn er nog veel meer fusion smaken te bestellen. Denk aan zalm- of tonijntartaar met zeewier en haringkuit, aubergine in vegan oestersaus en pulled duck met Hoisinsaus. En de vrienden zijn nog lang niet uit geëxperimenteerd, dus er komen vast nog veel nieuwe smaken erbij.

The Pani Puri Bar in Rotterdam

Pani Puri Fan

Ik heb bijna alle smaken geproefd en jeetje wat zijn ze allemaal lekker zeg. De classic en aubergine zijn allebei vegan en beide heel smaakvol. Vooral de oestersaus was verrassend goed. Uiteindelijk is het de tonijntartaar wat ik als favoriet kies. Kun je net als ik ook moeilijk kiezen? Je kunt ook Pani Puri boxen bestellen waar alle smaken in zitten, ideaal toch? Pani Puri’s zijn super leuk om met je vrienden of familie te eten als hapje of bij je gerecht. Het proces van per hapje je balletje vullen en eten is al een leuke bezigheid op zich. Ik ben fan!

The Pani Puri Bar in Rotterdam Priya Loves Food

Klik hier voor meer Rotterdamse Hotspots