Chinese kippensoep

Chinese kippensoep, zo gemaakt en altijd lekker. Ik houd van soep en maak vaak diverse soepjes, zoals Chinese tomatensoep. Wat is er nu eigenlijk zo anders aan de Chinese kippensoep als de Hollandse kippensoep? Het vooral ligt aan de combinatie van gember, eisliertjes en sojasaus. Dit geeft de soep een kruidige en zoutige smaak. Deze soep is heel makkelijk te maken en je hebt gelijk een pan vol rijk gevulde soep voor het hele gezin. Dus heb jij trek in een ander kippensoepje? Maak dit soepje. Je kan de soep zelfs invriezen.
Vegatip: vervang de kipfilet door vegetarische kipstukjes
Ingrediënten
1 kipfilet, ca. 300 gram
1 Maggimix voor kippensoep
1 zakje soepgroente
2 eieren
1 tl maizena, gemberpoeder en 5 spices kruiden
2 el zoute sojasaus (Black Label Soy Sauce)
1 tl ketjap manis
2 lente-uitjes
Bereiding Chinese kippensoep
Bak de kipfilet in een koekenpan met een klein beetje zonnebloemolie. Breng ondertussen 1.5 liter water aan de kook. Voeg hier de Maggimix voor kippensoep aan toe en vervolgens de gemberpoeder en 5 spices kruiden. Voeg de soepgroente toe.
Als de kipfilet gaar is, laat je deze goed afkoelen. Klop de eiren los en voeg 1tl water toe en 1 tl maizena. Klop de eieren los en bak een dunne omelet in de koekenpan, draai de omelet voorzichtig om. Rol de omelet op en snijd er dunne reepjes van. Snijd de kipfilet in blokjes. De eiersliertjes en kipfiletblokjes mogen nu ook in de soep. Breng de soep op smaak met sojasaus en ketjap manis.
Snijd de lente-uien in smalle ringen. Schenk je Chinese kippensoep in kommen en verdeel de lente-ui hierover.

Marie de Jonge
Bedankt voor het delen van dit kippensoep recept! Ik vind smaken uit de Chinese keuken erg lekker, maar het is soms lastig om de juiste kruiden te vinden die gebruikt worden. Ik ga deze variant in ieder geval snel eens uitproberen.
Priya
Wat leuk om te horen. Veel succes ermee!