Mediterraanse salade met kip, bonen, zongedroogde tomaat en olijven

Mediterraanse salade met kipreepjes, bonen, olijven en zongedroogde tomaten. In de zomer ben ik gek op salades. Lekker bij het diner, als lunch of bij de barbecue. Deze salade is goed gevuld met cannellinibonen, zongedroogde tomaten, olijven, kipreepjes en verse groenten als komkommer, paprika en cherry tomaten. Ook zonder kipreepjes is deze salade een prima vegavariant. Door de gedroogde Italiaanse kruiden, als tijm, oregano en basilicum waan je je op vakantie. De salade is snel gemaakt en geschikt voor grote groepen. Je hebt in één keer een flinke salade.
Ingrediënten
1 zak eikenbladsla melange
1 klein blikje cannellini bonen
½ potje Royal zongedroogde tomaten
½ potje Royal grote groene olijven
1 pak gerookte kipreepjes
1 bosje koriander (of peterselie)
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
2 el olijfolie
1 kleine rode ui
1 komkommer
10 cherrytomaten
1 rode paprika
Bereiding
Snijd de komkommer en paprika in kleine stukjes. Halveer de cherry tomaten. Hak de rode ui fijn.
Laat de bonen uitlekken in een vergiet. Snijd de zongedroogde tomaten en olijven in dunne plakjes. Meng de bonen, zongedroogde tomaten, olijven en groenten goed door elkaar. De kipreepjes kunnen er ook gelijk doorheen.
Strooi er Italiaanse kruiden over en voeg de olijfolie toe.
Optioneel: Hak de koriander fijn en meng dit er ook doorheen. Als je geen koriander lust, is platte peterselie ook lekker.

Klik hier voor meer salade recepten
Tomas
Heerlijk recept weer Priya! Heb er al een paar van je opgeslagen.
Priya
Dankjewel. Wat leuk om te horen!