Loempia’s met pekingeend en paksoi

Loempia’s met pekingeend. Ja, je leest het goed, loempia’s gevuld met pekingeend. Ik proefde op de Christmas Fair in Den Haag ze voor het eerst en was verkocht. Wat was dat lekker! Dit moest ik zelf maken. Na wat googlen vond ik verschillende recepten. Je kunt voor dit gerecht de pekingeend uit de diepvries van de toko gebruiken, deze moet je na het ontdooien alleen nog even opbakken. Ik koos de lekkerste ingrediënten uit en deed er naast pekingeend ook paksoi en lente-ui en bosui in. Een beetje Hoisinsaus erin en rollen maar. En maak je teveel? Vries de loempia’s gewoon in. Hier het makkelijke recept.

Ingrediënten

1 pak Boneless Roasted Duck
50 stuks loempiavellen (+/- 150mm)
1 bosje lente-ui
½ bosje paksoi
1 potje Hoisin Saus
1 fles zonnebloemolie (om in te frituren)

Bereiding Loempia’s met pekingeend en paksoi

Ontdooi de eend ruim van te voren. Je kan dit het best de nacht voordat je de loempia’s gaat maken in de koelkast plaatsen. Ontdooi de loempiavellen ook 1 nacht van te voren in de koelkast. Ben je dat vergeten, dan is het ook in één uurtje op kamertemperatuur ontdooid.

Bak in een grote koekenpan de pekingeend rondom krokant. Laat dit op een bord met keukenrol uitlekken. Dep de pekingeend, zodat het meest vet ervan af is. Laat de eend verder afkoelen.

Snijd ondertussen vast de paksoi in smalle reepjes en leg dit in een bakje. De lente-ui snijd je in smalle, langwerpige strookjes. Houd 2 lente-uitjes over.  Doe dit in een apart bakje Ongeveer ter grootte van een gevouwen loempia.

De pekingeend is inmiddels aardig afgekoeld. Haal de vel eraf en snijd de rest van het vlees in smalle reepjes. Hoe dunner hoe beter.

Nu beginnen we met het rollen van de loempia’s. Pak een klein kommetje met water. Hoe? Pak voorzichtig een loempiavel van de stapel en leg dit op een grote snijplank. Leg de loempia in een ruit en plaats op de onderkant van de ruit een beetje eend (+/- 2 reepjes), een paar sliertjes paksoi en een sliertje bosui. Niet teveel vulling, anders krijg je het mooi gerold.

Loempia’s met pekingeend en paksoi

Schep op de vulling nog een theelepel Hoisin saus en rol de loempia dicht. Je rolt de flap aan de onderkant over de vulling, de linker-en rechter zijkant vouw je naar binnen en rol de rest strak tot het einde. Plak het eindpunt vast met een beetje water.

Je kunt de loempia’s gelijk bakken of invriezen.

Lekker om wat Hoisinsaus over de gebakken loempia’s te smeren. Snijd wat lente-ui in ringen en strooi dit erover.

Loempia’s met pekingeend en paksoi

Klik hier voor het recept van snelle vega loempia’s