Lam Tandoori

Lam Tandoori, stukken lamsfilet in Tandoori kruiden. Tandoori is één van de meest geliefde gerechten uit de Indiase keuken. Vlees of vis in rode marinade met yoghurt, gemaakt uit de Tandoor kleioven. Een tandoor zorgt ervoor dat voedsel snel gaart bij zeer hoge temperaturen. Hierdoor krijgt het vlees of vis een rokerige smaak en een sappige textuur. Heb je geen tandoor? Je kunt dit ook bereiden in een dunne pan, grill of barbecue. Neem hiervoor alleen iets meer tijd.

Tandoori-gerechten worden gemaakt door speciale marinade van yoghurt, citroensap, knoflook, gember, en een mix van specerijen zoals komijn, koriander, kurkuma en cayennepeper. Dit hoef je niet zelf te mixen, Tandoorikruiden kun je gewoon kopen bij de toko of supermarkt. De smaken trekken in het vlees en door de yoghurt wordt het vlees super zacht.

Een van de meest populaire tandoori-gerechten is Tandoori kip, waarbij malse stukjes kip, klik hier voor het recept van Tandoori vleugels. Naast Tandoori kip zijn er tal van andere varianten, zoals Tandoori garnalen en Tandoori lam en zelfs vegetarische opties zoals tandoori groenten.

Tandoori is ook koemelkvrij en lactosevrij te maken. Het enige wat je vervangt is de yoghurt, deze vervang je door plantaardige yoghurt, bijvoorbeeld kokosyoghurt of sojayoghurt. De structuur blijft hetzelfde en je proeft geen verschil.

Eet de Lam Tandoori met bijvoorbeeld met rijst of naan. Lees hier het makkelijke en lekkere recept.

Lam Tandoori

Lam Tandoori

Lam Tandoori, stukken lamsfilet in Tandoori kruiden. Tandoori is één van de meest geliefde gerechten uit de Indiase keuken. Vlees of vis in rode marinade met yoghurt, gemaakt uit de Tandoor kleioven. Zelf maken? Kijk hier verder voor het recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 2

Equipment

  • 1 mengkom
  • 1 grill, barbecue of tandoor

Ingrediënten
  

  • 1 kg lamsfilet
  • 400 gram plantaardige yoghurt
  • 30 gr Tandoori kruiden
  • 2 st limoenen
  • 1 bosje koriander
  •  3 el zonnebloemolie

Instructies
 

  • Snijd het lamsfilet in kleine blokjes was deze in water. Laat uitlekken in een vergiet. Leg de lamsblokjes in een ruime kom.
  • Schenk de zonnebloemolie, plantaardige yoghurt en kruiden erbij. Halveer één limoen en knijp uit boven de vleugels. Meng dit goed door elkaar.
  • Laat het vlees minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
  • Bak het vlees op de barbecue of grill minimaal 10-20 minuten tot het vlees gaar is.
  • Als de lam Tandoori klaar is, laat je ze even afkoelen. Hak de koriander fijn en strooi over de tandoori-vleugels . Snijd de limoen in partjes en serveer erbij. 
Trefwoord indiaas, lamsvlees, Tandoori
Lam Tandoori

Klik hier voor meer Indiase recepten