Lam Tandoori
Lam Tandoori, stukken lamsfilet in Tandoori kruiden. Tandoori is één van de meest geliefde gerechten uit de Indiase keuken. Vlees of vis in rode marinade met yoghurt, gemaakt uit de Tandoor kleioven. Zelf maken? Kijk hier verder voor het recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
- 1 kg lamsfilet
- 400 gram plantaardige yoghurt
- 30 gr Tandoori kruiden
- 2 st limoenen
- 1 bosje koriander
- 3 el zonnebloemolie
Snijd het lamsfilet in kleine blokjes was deze in water. Laat uitlekken in een vergiet. Leg de lamsblokjes in een ruime kom. Schenk de zonnebloemolie, plantaardige yoghurt en kruiden erbij. Halveer één limoen en knijp uit boven de vleugels. Meng dit goed door elkaar.
Laat het vlees minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
Bak het vlees op de barbecue of grill minimaal 10-20 minuten tot het vlees gaar is.
Als de lam Tandoori klaar is, laat je ze even afkoelen. Hak de koriander fijn en strooi over de tandoori-vleugels . Snijd de limoen in partjes en serveer erbij.
Trefwoord indiaas, lamsvlees, Tandoori