Kiprollade met knoflook en tijm

Kiprollade met knoflook en tijm. Een feestelijk gerecht om op tafel zetten. Een rollade kun je op veel verschillende manieren op smaak brengen. Ik koos voor een recept van AH waar ik de rollade kruidde met verse knoflook en takjes tijm en hier mijn eigen twist aan gaf. Neem een grote rollade voor het hele gezin of liever een kleine rollade, perfect voor 2 personen. Ik vulde de ovenschaal met roseval aardappels, kastanjechampignons, wortels en courgette. Dit recept is veel makkelijker te maken dan het lijkt. Je hebt alleen even de tijd nodig, want de rollade moet een paar uur in de oven.  Hier het makkelijke en lekkere recept.

Voor 2 personen

Ingrediënten

1 rollade (naar gewenste formaat)
5 tenen knoflook
1 bakje verse tijm
100 gram plantaardige margarine
1 pakje jus
400 gram roseval aardappelen
½ courgette
½ bak kastanjechampignons
4 wortels
1 rode paprika
1 pakje jus met uitjes
(zelf jus maken, dan heb 1 el plantaardige boter, 1 el bloem en 300 ml kippenbouillon van 1 tablet nodig).

Bereiding kiprollade met knoflook en tijm

Zorg er als eerst voor de rollade minimaal een uur op kamertemperatuur is. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.

Snijd de knoflooktenen in dunne plakjes. Snijd de verse tijm in stukken van ongeveer 3 cm.  Maak met een scherp mes inkepingen de rollade, zonder alle touwtjes los te snijden. Vul de inkepingen met knoflook en tijm. Strooi wat zwarte peper en zout op de rollade.

Pak een braadpan en verhit hierin 50 gram boter. Als de boter gesmolten is braad je de rollade rondom voorzichtig ong. 5 minuten. 

Snijd de groente in smalle reepjes en de kastanjechampignons door de helft. Stoom de aardappelen 4 minuten. 

Pak een braadslede en leg de rollade in het midden. Verdeel de aardappelen en groente eromheen. Strooi grof zeezout over de groente en aardappelen. Smeer de rest van de boter op de rollade, zodat deze niet uitdroogt in de oven. Bak de rollade minimaal een uur in de oven. 

Maak een jus. Zelf jus maken? Schep de plantaardige boter en bloem in een klein steelpannetjes. Roer dit met de garde tot je een roux hebt. Voeg 300 ml bouillon toe per lepel toe toe je de gewenste dikte hebt. 

Haal de braadslede na een uur uit de oven. Schenk de jus erover.

Kiprollade met knoflook en tijm

Klik hier voor meer kerst recepten

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links