Live volksmuziek met diner bij Casa Lourdes Sessions – Lourdeskerk Scheveningen

In de Lourdeskerk in Scheveningen kun je tegenwoordig live volksmuziek aanschouwen. Op speciale avonden verandert de kerk in Casa Lourdes Sessions. Tijdens de eerste editie in november toonde Casa Lourdes Sessions een unieke meltingpot van Ierse, Bretonse volksmuziek, tijdens een uitgebreid Italiaans antipasti diner. Ik was bij deze avond in november en vertel je er alles over.

Lourdeskerk

De Lourdeskerk, naast het Circustheater op Scheveningen, is een oude kerk die geen dienst meer doet als kerk. Deze voormalige kerk wordt sindsdien gebruikt voor verschillende culturele evenementen. Het wordt nu ook wel Club Lourdes genoemd. 

Casa Lourdes Sessions

Op 8 november was de eerste editie van de Casa Lourdes Sessions. Sandro Bruti is de starter van Casa Lourdes Sessions. Deze avond is een mix van diverse lokale artiesten die volksmuziek spelen. Voorafgaand aan de optredens staat er een uitgebreid antipasti buffet met Scheveningse twist klaar. Een heerlijke tafel vol met huisgemaakte Italiaanse tomatensoep, vleeswaren, makreel en olijven. Smullen allemaal. Ik vond de makreel en ingemaakte uien heel lekker met brood. De soep was helemaal vegan en kon je zelf naar smaak brengen met parmezaan, chilivlokken of gedroogde kruiden. De soep was verrukkelijk, alleen een beetje jammer dat ik uitschoot met de chilipepers. 

Ierse en Bretonse volksmuziek

De sfeervolle avond vulde zich met muziek van diverse lokale artiesten. Het eerste optreden werd verzorgd door het Ierse duo David Munnelly en Jospeh McNulty.

De tweede set presenteerde Jean-Michel Veillon zijn traditionele muziek op de Bretonse fluit. Als laatst trad Yvon Riou op met zijn gitaar. De avond werd afgesloten met een bruisend optreden van alle artiesten bij elkaar. 

Wil jij ook zo een sfeervolle avond met live volksmuziek en eten meemaken? De volgende Club Lourdes Sessions staat al binnenkort gepland.

Casa Lourdes Sessions –
Ierse, Bretonse volksmuziek
Gemaakt door Marilyn Amaterasu