Boekreview Snel Arabisch – Mounir Toub

De boekreview van het kookboek Snel Arabisch van chef Mounir Toub. Ik ben gek op de Arabische keukens en ook op de recepten van 24kitchen Chef Mounir Toub. Het vorige kookboek Lekker Arabisch heb ik vaak doorgebladerd en ik kookte er heerlijk uit. Lees hier de review van het kookboek Lekker Arabisch. Mounir deelt ook in dit kookboek recepten uit diverse Arabisch landen, zoals uit Syrië, Tunesië, Marokko, Turkije, Libanon en nog veel meer. Omdat ik het vorige boek zo mooi vond, was ik blij dit nieuwe exemplaar ook te ontvangen. Wat ik van dit boek vind lees je dit artikel.

Boekreview Snel Arabisch - Mounir Toub

Over Mounir

De 43-jarige Marokkaanse Chef Mounir Toub heeft zijn bekendheid onder andere te danken aan 24Kitchen, Kook mee met Max en andere programma’s. Hij kookt diverse Arabische gerechten en laat zien hoe je dit makkelijk thuis kunt bereiden. Zijn passie voor eten en koken is onmisbaar. Hij heeft na zijn koksopleiding deed hij ervaring op in diverse restaurants, zoals een visrestaurant. Daarnaast werkte hij regelmatig samen met meester-koks die hem het vak op een hoger niveau leerden. Ondertussen vond hij ook doceren over zijn vak leuk om te doen, wat hij op meerdere scholen deed. Hij startte in 2011 bij 24Kitchen waar zijn bekendheid begon.

Boekreview Snel Arabisch – Mounir Toub

Het kookboek Snel Arabisch van Mounir Toub bestaat uit een verzameling van Arabische recepten die allemaal binnen 30 minuten klaar zijn. Van een snelle mannen-tosti, wraps met falafel tot een snelle harira recept. Dit boek heeft een verzameling van vlees- vis- en vegetarische recepten. Alle ingrediënten zijn in de supermarkt verkrijgbaar, dus je hoeft niet stad en land af te zoeken. Een goed kookboek voor elke startende kok of voor iemand met weinig tijd. Ik vind het boek wat simpel, het boek Lekker Arabisch past meer bij mij. Ik maakte uit dit kookboek een iets minder alledaags recept, de Mediterraanse mosselen in ras el hanout en oregano, klik hier voor het recept. De mosselen ware heerlijk, wat een fijn mosselpannetje.

Mediterraanse mosselen in ras el hanout en oregano

Klik hier voor meer boekreviews