Boekreview De Bijbel van de Indiase Keuken

De Boekreview van De Bijbel van de Indiase Keuken van Paulami Joshi. Paulami Joshi ken ik een aantal jaren als foodblogger van The Spice Trip en ben regelmatig met haar op events. Als Indiase wonend in Nederland is niemand anders bij wie de titel De Bijbel van de Indiase Keuken zo goed past. Ik ben gek op de Indiase keuken, waar mijn roots ook liggen, maar ben er niet mee opgegroeid. Er zijn in de Hindoestaanse keuken wel wat invloeden, maar de curry’s en naans vind je hier niet. Dolenthousiast was ik toen ik dit kookboek van de uitgever Carrera kreeg. Een boek van 500(!) pagina’s Afgelopen jaren kook ik regelmatig Indiaas en ik vind het heerlijk als deze gerechten lukken. Samosa’s, dahl, curry’s, chutney’s….Dit boek is aanvulling voor mijn experimenten komende jaren. In deze review vertel ik je wat meer over de De Bijbel van de Indiase Keuken.

Boekreview De Bijbel van de Indiase Keuken

Over Paulami Joshi

Paulami Joshi is opgegroeid in Kolkata (voorheen Calcutta) in het oosten van India. Sinds 2017 woont ze in Nederland en wilde graag een stukje India delen in Nederland.
Paulami leerde koken van haar moeder en ze delen hierin dezelfde passie. In Nederland begon Paulami met haar website, YouTube kanaal en kookworkshops. Twee jaar geleden nam ik mijn moeder mee naar een kookworkshop van Paulami waar wij leerden samosa’s, pilav en Chicken Korman maken. Wat een leuke workshop was dat! Ze heeft ook Indiase vegan workshops of dosa workshops. Dat Paulami een boek is gaan schrijven verbaasd mij niet.

Boekreview De Bijbel van de Indiase Keuken

Het kookboek met wel 500 pagina’s is een echte bijbel voor iedereen die van de Indiase keuken houdt. India is groot en het eten verschilt in elke streek. Veel gerechten worden door iedereen anders gemaakt, maar een basis is wel goed om te hebben. In dit beok staan recepten uit het noorden van India, maar ook uit centraal India, west, zuid, oost en zuidoost. De bekende gerechten als Kip Korma, Samosa’s, Biryani, Naan, Dahl en zelfs Pani Puri staan in dit boek. Ik ben echt heel blij met dit boek, want ik ga hier nog zoveeel uit maken. De recepten zijn makkelijk geschreven en goed uitgelegd. Je hoeft hier geen chef-kok voor te zijn. Ben je gek op koken en op de Indiase keuken, dan is dit boek een aanrader. Het eerste gerecht wat ik uit dit boek maakte was de Aloo Gobi, een curry van bloemkool en aardappel. Dit bekende gerecht vind ik namelijk heerlijk. Zie hier het recept.

Indiase aloo gobi , curry van bloemkool en aardappel

Klik hier voor meer kookboek reviews