Boekreview: Bish Bash Bosh! – Een geheel plantaardig kookboek

De boekreview van de Bish Bash Bosh! Dit boek van Henry Firth en Ian Theasby, of ook wel de Bosh! is een populair kookboek. Wereldse heerlijke maaltijden, allemaal zonder vlees, vis en zuivel. Een dik boek vol met inspiratie met wel 140 makkelijke en lekkere vegan recepten. De heren Firth en Theasby zijn al internationaal bekend door hun Bosh! Kanaal. Bish Bash Bosh is het tweede boek van hen dat op de markt ligt. Ik maakte uit dit boek de Vegetarische Jalfrezi Curry met aubergine. Wat ik van dit plantaardige kookboek vind lees je hier. 

Over Bosh!

Het Britse jonge duo Henry en Ian zijn momenteel internationaal doorgebroken met hun Bosh! Kanaal en de twee populaire kookboeken. Alles wat de Bosh heren doen is geheel plantaardig en dat terwijl zij pas 3 jaar voor de uitgave van hun eerste boek de omslag naar vegan eten maakte. Het leuke aan de recepten van deze zijn dat ze Werelds, makkelijk en bekend zijn.

Boekreview: Bish Bash Bosh!

De Boekreview: Bish Bash Bosh!

Het Bish Bash Bosh kookboek is een flink kookboek van wel 288 pagina’s. Ik ben zelf geen vegan, maar kan eet regelmatig vegetarisch of veganistisch. Dit boek is een hip en stoer boek vol met inspirerende recepten. Gerechten uit verschillende keukens als Italiaans, Tex-Mex, BritseK Klassieker en Zuidoost Azië, of diverse curry’s. Er is een heel hoofdstuk met vegan kerstrecepten, maar ook afhaal klassiekers of eiwitrijke recepten. Ook aan dips en chutney geen gebrek in dit boek.

Ik werd hier direct enthousiast van en ging met veel plezier aan de slag. Welk recept zal ik als eerst koken? Een zoete aardappeltajine, Henry’s Biryani met korianderchutney, mega mezzeschotel, pittige Thaise salade of de Griekse Gyros…. pff wat een keuze. Ik viel uiteindelijk voor de Curry Jalfrezi met aubergine. Een populaire Indiase curry uit Londen, waar het vlees is vervangen voor aubergine. Deze curry was echt super smakelijk. De smaken klopte allemaal en ik miste helemaal niets. Het was een wat bewerkelijker gerecht door dat je de curry en de bouillon helemaal van plain maakt. Wat een goede smaken zitten er in dit gerecht. Denk aan pepers, paprika, geroosterde aubergine, tomaten, gember, koriander, kurkuma en komijn. Echt een feestmaal. Klik hier voor het recept. 

Indiase Jalfrezi curry met aubergine

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Lees hier meer boekreviews