Gekruide kipgehaktballetjes met groente en broccolirijst

Dit recept van gekruide kipgehaktballetjes met groente en broccolirijst is een supergezond receptje. Als ik in een week veel uit eten ben geweest, dan mis ik altijd de groentes. Je krijgt dan toch minder groenten binnen dan als je zelf kookt. Dit gerecht zit vol met groentes als courgette, champignons en broccoli. Daarnaast wordt er weinig vet toegevoegd en heeft het geen koolhydraten. Rijk aan diverse smaken en vult goed. Daarnaast, net als mijn meeste recepten, makkelijk en snel klaar!
Wil je het gerecht vega maken?  Vervang de gehaktballetjes door vegaballetjes uit de supermarkt. 

Ingrediënten

300 gram kipgehakt
1 pak broccolirijst (400gram)
1 courgette
1/2 bakje champignons
1 grote ui
1 bouillonblokjes
1/2 pak gezeefde tomaten
2 el olijfolie
1 bosje koriander

2 tl Taste of Africa kruiden- No Rubbisch   
2 tl Look of Africa kruiden- No Rubbisch

(je kunt ook andere gehaktkruiden gebruiken)

Bereiding

Strooi de droge kruiden door het gehakt en draai van het gehakt kleine balletjes. Pak een grote wok of braadpan en bak in 2 el olijfolie de balletjes bruin. Haal de gehaktballetjes uit de pan, maar laat het vet in de pan.

Snijd de ui in kwarten en dan in dunne ringen. Verwarm het olie uit de pan nogmaals en gooi de uien erbij. Snijd de courgette in kwarten en snijd deze daarna in niet te dunne plakjes. Gooi dit bij de uien. Snijd de champignons in plakjes. Deze mogen er ook bij.

Verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer de tomatenpuree erdoor. Als er een dikke saus is ontstaan, roer je de balletjes er voorzichtig door. Laat dit even op een zacht vuurtje staan.
Kook ondertussen de broccolirijst in ruim kokend water. Laat dit ongeveer 10 minuten koken. Proef of de broccoli zacht is, dan is het klaar!

Serveer de kipballetjes met groenteschotel in een grote schaal. Strooi wat verse koriander erover.