Gegrilde King Prawn gamba’s met knoflook

Gegrilde King Prawn gamba’s met knoflook. Deze super grote garnalen zijn stevig en lekker smaakvol. De King Prawn is één van de grootste garnalensoort. De King Prawns zijn wat aan de prijzige kant, maar daar krijg je ook wat voor. De King Prawn kan namelijk wel 20 cm lang zijn. Deze King Prawn bereid je het liefst met de schaal erom, zodat de smaken in de garnalen trekken en de gamba zelf niet uitdroogt. De King Prawn gamba is heerlijk om te grillen in olie, knoflook en chilipeper. Laat het even intrekken en grillen maar. Je kunt dit grillen in een grillpan, maar het kan ook prima op de barbecue. De King Prawns zijn heerlijk bij tapas, pasta of andere Mediterraanse gerechten. Hier het recept. 

Ingrediënten

5 King Prawn Gamba’s (diepvries)
4 tenen knoflook
4 el zonnebloemolie 
1 tl chilivlokken

Bereiding Gegrilde King Prawn gamba’s met knoflook

Laat de King Prawn gamba’s ontdooien. Dit kan door ze een aantal uren van te voren uit de vriezer te halen. Wil je het snel ontdooien, leg ze dan in een bak koud water. 

Als de gamba’s ontdooid zijn, dep je ze met een keukenpapier school. Leg ze in een ruime bak, waarin je de gamba’s makkelijk kan marineren.

Daarna schenk je de zonnebloemolie in een kommetje. Vervolgens pel je de knoflooktenen en pers de tenen uit boven de olie. Voeg de chilivlokken toe en meng de olie met de gamba’s. 

Verhit een grillpan of steek de barbecue gaan. Grill de king prawns tot ze overal roze zijn. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten. Grill ze niet te lang, want dan kunnen ze uitdrogen. 

Klik hier voor meer recepten met garnalen

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links