Gransjean Wine & Food Experience – Lente editie

Gransjean Wine & Food Experience, een heerlijke middag voor elke wijn- en foodliefhebber.  Dit event vindt twee keer per jaar plaats in het Carlton Ambassador Hotel in Den Haag. Je kun hier diverse wijnen proeven, maar ook genieten van heerlijke olijfolie, kazen en veel meer lekkers. Lees verder hoe ik deze middag ervaarde.

Over Gransjean

Gransjean is een wijn- en delicatessenwinkel in de Archipelbuurt in Den Haag. Zij verkopen wereldse wijnen van hoge kwaliteit waar een verhaal achter zit. Van klassiekers uit de Bordeaux of Bourgogne tot wijnen uit de Nieuwe Wereld. Zij hebben ruim 300 wijnen in het assortiment. Naast wijnen kun je bij Gransjean diverse boeren-en ambachtelijke kazen, verse en droge Europese vleeswaren en vers gebrande noten kopen. Het brood wordt dagelijks vers bereid in de winkel, zoals croissants, stokbroden en desembroden.

De lente editie

Op een zondagmiddag in april organiseerde Gransjean Wine & Foodexperience en ik was erbij. Een kaartje voor dit event kost €10,- en is online te koop in de winkel In de zaal van het hotel waren alle leveranciers van Gransjean aanwezig, allemaal met een eigen een tafel met hierop hun speciale producten uitgestald. Zo had je meerdere tafels met wijnleveranciers, maar ook mogelijkheden om lekkere hapjes te proeven. V Ik liep langs alle standjes en kan op je eigen tempo van alles proeven.

Wijnen

Er stonden wel 60 mooie wijnen geopend om te proeven. Wat een feest! Elke leverancier sprak vol passie over zijn wijnen. Ik was erg onder de indruk van de mooie fles van de Logique, Languedoc uit Frankrijk. De Gales Rivaner, een moezelwijn uit Luxemburg, had een verrassend zachte smaak en een bloemige geur. Résidence Wijnen liet ons een Lageder Pinot Grigio van Alto Adige proeven. Deze wijn had een heerlijke nasmaak. Ik heb in totaal x aantal wijnen geproefd, allemaal erg lekker.

Food

Tussen het wijnproeven door was het heerlijk om de delicatessen van Gransjean te proeven. Zo stond Dick Aerts er met Ernesto’s Portstroop, een kruidige stroop met tonen van tijn/m en kaneel met/en een zoete twist van verschillende peperse en citrus. De stroop werd geserveerd op buikspek, maar kan ook prima gegeten in combinatie met een pittig/lekker kaasje/ past ook prima op een lekker kaasje. Brandt & Levie worstmakers en Neolea Olijfolie waren ook niet te missen op dit event. Wat een heerlijke olijfolie en een prachtige fles. Erg speciaal was de kaasproeverij met ambachtelijke kazen van Cum Laude Kaas

Zoals je leest had ik een gezellige zondagmiddag, met heerlijke wijnen en fijne hapjes. Het  was erg prettig dat je overal langs kon lopen en zelf kon kiezen wat je wilde proeven. Ik verheug me al op de Wintereditie in november. Ik ben er zeker weer bij!