Indian Bay Dreams & voedselallergieën

Vorige week mocht ik Indiaas eten bij Indian Bay Dreams op Scheveningen Haven. Den Haag is rijk aan Indiase restaurants en ik ben gek op deze keuken. Vol enthousiasme ging ik richting Scheveningen. Helaas liep de avond niet als gepland en kreeg ik last van allergieën. Hoe dit kan? Ik vertel je alles over mijn avond bij Indian Bay Dreams.

Over de Indiase keuken

Elke regio in India heeft zijn eigen keuken, hierdoor heb je veel diversiteit in de gerechten. Zo is de Zuid-Indiase keuken weer heel verschillend als de Noord-Indiase. De Noord- Indiase keuken, uit de regio Kasjmir is het meest bekend in Nederland. Bekende gerechten zijn tandoori’s en de kruidige curry’s. Deze keuken vind je terug bij Indian Bay Dreams.

Dineren bij Indian Bay Dreams

Het grote restaurant is ingericht met witte meubels en kleurrijke verlichting. Dit gaf mij een Bollywood sfeer. Het rook heerlijk in het restaurant. Aan tafel kregen wij papadums met 3 soorten dips waaronder een mango chutney en een munt-koriander dip. Indian Bay Dream heeft een uitgebreide menukaart. Meerdere voorgerechten met vlees- vis of vegetarisch. Denk hierbij aan Seekh kebab, tandoori chicken, samosa’s, pakora’s etc. Ook voor het hoofdgerecht is er genoeg keuzes uit biryanis, Bay Dream curry’s en Tandoori-gerechten. Wij kozen als voorgerecht voor de Seekh Kebab (lamsgehakt worstjes) en de vegetarische samosa’s om te delen. Als hoofdgerecht wilde ik de Rogan Josh met lamsvlees en Helena de biryani met grote garnalen. 

De allergieën

Bij het maken van de reservering gaf ik mijn allergieën voor koemelk en noten door. Ook bij het bestellen vroeg ik wat er in de dips zat en welke gerechten ik van de kaart kon bestellen. Met goed vertrouwen begon ik aan mijn voorgerecht. De Seekh Kebab was heerlijk en goed gekruid. Ook de samosa’s smaakte goed, maar helaas kon hier niet lang van genieten. Al snel zagen wij cashewnoten in de samosa. Helaas had ik toen al de helft op. Mijn reactie werd steeds heftiger (denk aan bult op mijn lip, buikpijn, benauwdheid), dat wij besloten richting huis te gaan met de ingepakte hoofdgerechten. Thuis at Helena van de biryani, maar kreeg geen hap meer door mijn keel. Na meerdere keren overgeven en aanhoudende benauwdheid heb ik uiteindelijk de avond in het ziekenhuis doorgebracht.

Zoals je leest verliep mijn zaterdagavond helaas anders als verwacht. Naderhand nam ik contact op met Indian Bay Dreams. Zij verontschuldigden zich over de situatie en boden ons een vrijblijvend diner aan. Voedselallergie is een ernstige zaak en hier moet door restaurant echt serieus mee omgegaan worden. Dit had bij mij fataal kunnen aflopen. Ik hoop hier de restaurants in Nederland een extra stuk alertheid mee te geven. Voor vragen over voedselallergie, neem gerust contact met mij op.