Boekreview – Lisa Kookt koolhydraatarm

Er is weer een nieuw kookboek op de markt, Lisa Kookt koolhydraatarm. Een kookboek met wel 190(!) koolhydraatarme recepten. Want hoe zorg je ervoor dat koolhydraatarm eten lekker en leuk blijft? Lisa Tennebroek, bekend van Lisa Kookt en op Instagram van @gezonderecepten, stuurde mij dit kookboek toe om uit te testen. Ik was erg nieuwsgierig, want ik zag op Instagram bij Lisa al regelmatig lekkere en gezonde recepten voorbij komen. Ik ging met het boek aan de slag. Wat ik ervan vind, lees je hier.

Over Lisa Kookt

Lisa had als kind al veel met koken. Een eigen kookboek uitbrengen was een droom voor haar, die nu werkelijkheid is geworden. De boodschap die Lisa wilt overbrengen is dat gezond eten ook lekker is! Om haar kennis over voeding uit te breiden volgde Lisa de opleiding gewichtsconsulent, waar mensen helpt naar een gezondere levensstijl. 

Lisa koken met lisa
Afbeelding: https://www.kokenmetlisa.nl/lisa

Het boek Lisa Kookt koolhydraatarm

Lisa Kookt Koolhydraatarm is niet zomaar een boek vol recepten. Dit boek is bedoeld als kennismaking met een gezondere levensstijl met minder koolhydraten. Dit boek is geen dieetboek wat vol zit met voedingsschema’s. In het boek vind je vooral uitleg over koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines & mineralen, vezels en alcohol. Per recept staan de macronutriënten voor 1 portie onderaan de pagina, zo kun je zelf eenvoudig een weekmenu samenstellen en inzicht krijgen in de voedingsstoffen die je dagelijks binnenkrijgt.

Koolhydraatarme recepten

Dit boek bevat 190 diverse koolhydraatarme recepten. Of je nu iets voor het ontbijt of lunch wilt, een lekker gerecht, snack of zelfs brood, het staat er allemaal in. Er is zelfs een hoofdstuk gezonde guilty pleasures. Hier vind je lekkere en gezonde junkfood meals. Na een aantal keren door het boek te bladeren, besloot ik uiteindelijk het recept Krokante zalm te maken. Een gerecht wat ik niet kenden en mij heel lekker leek. Ik was verrast over hoe gemakkelijk en snel het klaar was. De smaak was vernieuwend en heel smakelijk.  Klik hier op voor het recept met mijn kleine aanpassing. Klik hier voor het recept.

Crispy Zalmfilet met kokos

Dit boek is een ideaal kookboek voor iedereen die wilt kennismaken met de koolhydraatarme keuken en hier inspiratie voor zoekt. Grotendeels van de recepten zijn makkelijk en snel klaar. Je hoeft dus geen keukenprinses te zijn om deze lekkere en gezonde gerechten te maken. Er zijn nog een hoop recepten in het boek die mij aanspreken, denk bijvoorbeeld aan gevulde portobello’s, kalkoen spinazieballetjes , broccoliburgers…. Ik kan zo nog wel even doorgaan!