Boekreview: Jamie Oliver VEG

Vorige maand was ik één van de gelukkigen die een signeerd boek van Jamie Oliver zelf mocht ontvangen. Voor de campagne van zijn nieuwe boek Jamie Oliver VEG, kwam Jamie naar het restaurant Jamies Italian in Den Haag. Door middel van een winactie kon ik hierbij zijn. Door het dolle was ik, toen ik het hoorde dat ik had gewonnen. Tijdens een uitgebreide vegetarische lunch, met gerechten uit het nieuwe boek, ontmoette ik Jamie Oliver. Lees verder over het de lunch, het boek en over Jamie Oliver.

Over Jamie Oliver

Ja, wie kent hem onderhand niet. Ik kan wel zeggen, één van de bekendste chefs van de wereld. De Britse Chef heeft zichzelf goed op de kaart gezet door gemakkelijke en creatieve recepten te delen. Zijn boeken zijn enorm populair. Hij heeft in de afgelopen 20 jaar al 22(!) kookboeken gemaakt. Naast de boeken, zijn ook de tv-programma’s, merchandise, magazines en restaurants niet aan te slaan. 

Jamies VEG

Het nieuwste boek Jamies VEG is een vegetarisch kookboek. Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om vegetarisch te eten. Ik betrap mijzelf er ook steeds vaker op. In dit boek staan ruim 116 wereldse vegetarische recepten. Het leuke aan dit boek is dat er ook veel veganistische tips staan vermeld. Zo maakt Jamie ook gebruik van vegan kaas. In dit boek staan veel Italiaanse recepten, maar ook curry’s, salades of eiergerechten. Net als je van Jamie gewend bent, zijn de recepten niet te gecompliceerd, erg verrassend en mooi gepresenteerd. De recepten zijn hebben ook een goede balans met voedingsstoffen, door het gebruikt van eieren, kazen of noten. Wat ik ook leuk vind aan het boek is dat er zoveel mogelijk gebruikt wordt gemaakt van pure ingrediënten. Zo zie je weinig vega-vervangers, maar vooral veel oplossing in kaas, noten, tempeh of tofu en paneer. Een inspirerend boek waar ik nog zeker vaker uit ga koken.

Vegan aubergine lasagne

Het eerste receptje wat ik probeerde uit dit boek is de aubergine lasagne met (vegan)kaas. Tijdens de Jamies Italian lunch stond deze namelijk op tafel, maar helaas was deze met echte kaas gemaakt. Wat zag die lasagne er heerlijk uit. Het eerst wat ik dacht was, deze ga ik dit weekend nog maken in een vega versie. Zoals ik altijd met recepten doe heb ik er een eigen twist aan gegeven. Zo liet ik de amandelen weg, gebruikte vegankaas en maakte i.p.v. een rommelige lasagne een strakke lasagne. Wat een heerlijk gerecht, met veel aubergines, salie en chiliflakes. Lees hier het recept.

Aubergine lasagne (vegan)