Restaurant Amier- Libanees eten in Den Haag

Authentiek Libanees eten in Den Haag bij Restaurant Amier. Libanees restaurant Amier is gevestigd in het centrum van Den Haag en staat bekend om de Libanese keuken. Dit restaurant trok altijd al mijn interesse. Een goede reden dus om hier te eten! Tijdens een 4-gangendiner proefde ik een koude en warme mezzes. Daarnaast at ik ook diverse grillgerechten. Libaneees eten in Den Haag bij Restaurant Amier is een waar feest. Lees hier hoe ik de avond beleefde bij Restaurant Amier


Bij Libanees restaurant Amier kun je kiezen voor a la carte of een 4-gangen menu. Dit menu krijg je ook als je komt met een kortingsbon of deal.  Dit menu bestaat uit een mix van de diverse gerechten. Een echte aanrader, want op deze manier proef je een grote selectie van de kaart. De bediening begroette ons vriendelijk bij binnenkomst en er werd ons gelijk gevraagd wat we wilden drinken. Tot mijn verrassing hadden ze meerdere soorten wijn. Mijn keus viel op een Sauvignon Blanc. 

1e gang – Koude mezzes

Tijdens het eerste drankje krijg je een schaaltje lekkere olijven. Niet snel daarna wordt de hele tafel volgezet met heerlijke koude mezzes. Mezzes zijn kleine hapjes, die je als voorgerecht eet. Wij kregen hummus, labneh (yoghurt met knoflook), mtabbel (gegrilde auberginedip) en mahamara (dip van paprika, amandelen en pepers). Hierbij kreeg je Libanees brood en fatoush. Fatoush is een salade met krokant gebakken Libanees brood met een dressing van granaatappel. Erg lekker allemaal. Heerlijk om met je handen het brood en smeersel te proeven. Wat hebben wij gesmuld.  

2e gang – Warme Mezzes

De tweede gang bestond uit warme mezzes. Dit was mijn favoriete gang. Een groot bord vol met allemaal heerlijke hapjes kwam ons tegemoet; wat een feest! De hapjes bestonden uit samboesek bi Lahme (deeg gevuld met lamsgehakt), batata harra (pittige aardappelstukjes), falafel (gefrituurde kikkererwtenballetjes), fateir sabanech (deeg gevuld met spinazie) en borek (filodeeg met geitenkaas rolletjes). Van deze hele schaal was er niets wat wij niet lekker vonden. Alles had een fantastische smaak en matchte goed bij elkaar. Het was echt heerlijk.

Restaurant Amier Libanees eten in Den Haag

3e gang-  Hoofdgerecht

Wij hadden bij de tweede gang onze buik al goed vol gegeten, want wij dachten dat deze gang het hoofdgerecht was. Maar tot onze grote verrassing werd nog een groot bord vol met mixed grill gebracht. Dit bestond uit kipkebab, kafta van lamsgehakt en gemarineerde kippenvleugels.

Dit werd geserveerd met rijst en gekruid Libanees brood. Dat gekruide Libanees brood leek erg veel op een Turkse pizza. Dit alles smaakte ook uitstekend, alleen kregen we het door de enorme hoeveelheid helaas niet op. Gelukkig is het bij restaurant Amier heel normaal om het eten mee te nemen, zodat we er de volgende dag nog van konden genieten.

Restaurant Amier Libanees eten in Den Haag

4e gang – Dessert

Het dessert bestond uit baklava met slagroom en een karamelsaus. Helaas kon ik het dessert niet eten door mijn koemelk- en notenallergie. Voor het eerst vond ik dit totaal niet erg, omdat ik zo enorm vol zat van het verrukkelijke avondeten.

Restaurant Amier Libanees eten in Den Haag

Dieetwensen

Vooraf bij mijn reservering voor Libanees eten in Den Haag bij Restaurant Amier gaf ik mijn dieetwensen door. Bij Restaurant Amier gaan zij hier goed mee om en vertelde bij elke gerecht wat ik wel of niet mocht eten. Bij de hoofdgerechten zijn ook aanpassingen gemaakt, zodat ik alles zorgeloos kon eten. Complimenten!

Zoals je leest, heb ik genoten van het eten bij Amier. Nog niet eerder heb ik zo lekker (en zo veel) Arabisch gegeten. Alles wat ik heb geproefd was goed gekruid en smaakvol. Erg leuk om zoveel verschillende dingen op één avond te proeven.  Daarnaast was het erg gezellig om na het eten nog een praatje met de bediening te maken. Zij vertelden vol passie over het concept van het restaurant en het eten. Voor Libanees eten in Den Haag ben je bij Restaurant Amier aan het juiste adres. Kortom, hier kom ik graag een keer terug!

Én wist je dat je ook thuis van het lekkere eten van Restaurant Amier kan genieten? Amier doet aan afhalen en bezorgen. Ideaal toch? 

Lees hier meer Restaurant Reviews in Den Haag