Wijnproeverij Lekker Wijnig

Twee weken geleden nodigde Amanda van Lekker Wijnig mij uit om bij de eerste wijnproeverij te zijn. De proeverij vond plaats in hartje centrum van Rotterdam. Lekker Wijnig is opgericht door Jesper en Amanda. Een stel dat grote liefde voor wijn heeft. Afgelopen jaren waren zij al te vinden op bruiloften en festivals met hun food- en winetruck. Vanaf nu organiseren zij ook proeverijen met als doel iedereen laten zien dat wijn toegankelijk en tof is.

De proeverij

Bij binnenkomst op de gave locatie van Hashtag Workmode, werden we ontvangen door het stel zelf. Hashtag Workmode is een locatie voor vrouwelijke ondernemers die een werkruimte zoeken. De locatie is vrolijk en kleurrijk (lees, veel roze).

De proeverij werd afgetrapt met een champagne. Amanda vertelde een kort verhaaltje over hoe champagne gemaakt wordt. Het verraste mij erg dat deze champagne een zoetere smaak had, maar niet donker van kleur was.  De volgende twee wijnen waren een Portugese Arinto en een Spaanse blend van Verdil, Sauvignon Blanc, Chardonnay en Viognier. Deze werden “blind” geserveerd. Dit wil zeggen dat de flessen niet zichtbaar waren doordat de wijnen uit een karaf werden geschonken. Dit moet voorkomen dat de smaak beïnvloed wordt door de fles of het etiket. 

Jesper schonk ons de vierde wijn in. De wijn was door een kleurstof blauw gekleurd. Zo was het aan ons om te raden of het een witte wijn of rosé was. Leuk testje. Hierna volgden nog 4 wijnen. Eerst een riesling, daarna drie rode wijnen, een Tempranillo, een Franse Malbec en een Portugese blend.

Voor alle wijnen waren er posters met ingrediënten die je in de wijn kon ruiken of proeven. Zo kon je raden welke afbeelding bij de wijn hoorde. Dit leerde je goed de smaken te herkennen en deze zelfs beter te proeven. Wat een leuk en origineel idee!

  

De proeverij werd afgesloten met een leuke wijnquiz. De winnaar ging ervandoor met een mooie fles champagne.

Ik heb deze avond genoten van heerlijke wijnen en wat leuke (wijn) feitjes.  Een leuke proeverij met een informele sfeer waar je lekker kunt borrelen en nog wat kunt leren.

Wil je exact weten welke wijnen ik heb geproefd?
Zie de lijst hieronder.