Weber & Coolblue barbecue workshop

Vorige week ben ik door Coolblue uitgenodigd voor een Weber Barbecue-workshop! Deze workshop is georganiseerd door Coolblue en Weber. Bij aankoop van een Weberbarbecue kreeg je deze workshop cadeau voor twee personen. Wie houdt er nou niet van lekker eten en barbecueën?

De super goed verzorgde workshop vond plaats achter het Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn. We hadden erg veel geluk met het fantastische weer, want de workshop werd buiten gegeven. Ook mocht je de hele workshop gebruik maken van de open bar, met fris, wijn, bier en zelfs alcohol-vrij bier. Erg handig voor de mannen die nog moesten rijden. Je kon van tevoren eventuele dieetwensen en allergieën opgeven, zodat ze daar rekening mee konden houden. Fijn, want ik eet geen rund- en varkensvlees en heb dan ook nog eens mijn allergiëen voor koemelk en noten.
Bij aankomst werd je ontvangen met een drankje naar keuze. Na een korte uitleg van de koks, mocht je plaatsnemen aan een werktafel. Hier vond je de recepten, verschillende snijplanken, goede messen en alle andere benodigdheden. Vervolgens moesten we per werktafel een 5-gangendiner maken en alles moest uiteindelijk op de barbecue, zelfs het dessert!

Als starter kregen we een klein burgertje met pulled chicken. Erg lekker broodje, heel smaakvol gekruid. De rest moesten we natuurlijk zelf bereiden.

De eerste gang bestond uit een stuk zeewolffilet met pastinaak en bosui. De groentes waren lekker gekruid met verse rozemarijn, tijm en knoflook. De zeewolf werd gemarineerd met wat limoensap, peper en zout. Op een houten plankje kon deze zo de barbecue op, tot de vis 60 graden was. De groenten ging in een metalen mandje de barbecue op. Echt een heerlijk fris stukje zeewolf. De pastinaak vond ik nog wel hard, maar de bosui was echt verrassend lekker. Al met al een goed begin.

  

De tweede gang was camembert. Deze kon je nog even kruiden met oregano, rozemarijn en honing. De camembert gaat zonder deksel, in het houten bakje waar je het in koopt, zo de barbecue op. Wel even genoeg folie eronder doen, want het smelt natuurlijk als een gek. De camembert was vrij snel klaar en werd gegeten met chips. Iedereen was hier erg enthousiast over. Je ziet op de foto wel waarom.

Het hoofdgerecht bestond uit biefstuk, maar wij kregen van de kok een enorm mooi stuk lamsrack. Wauw, wat waren veel mensen jaloers op ons! De lamsrack heb ik samen met de kok ingesmeerd met mosterd, om er vervolgens fijngehakte knoflook, tijm en rozemarijn op te strooien. Hierdoor krijgt het een mosterd-kruidenkorst. Hier het recept van de lamsrack

Het vlees werd geserveerd met zoete aardappel die wij tegelijk met de groente, gewikkeld in folie, al op de barbecue hadden gelegd. De lam moest direct op de barbecue tot het de temperatuur van 56 graden had bereikt. Tussendoor moesten we hem ook een keer omdraaien natuurlijk. Als het de temperatuur van 56 graden heeft, moet je de rack even op de indirecte warmte laten nagaren. Sommige barbecues hebben een directe en indirecte warmte. Dat wil zeggen dat je het vlees direct op het barbecuerooster kan plaatsen, of op het rooster dat boven de grote onderste rooster hangt. Dat is de indirecte manier.

Ik was super blij toen de lamsrack klaar was. Dat was zoooo lekker. De zoete aardappel was lekker zacht geworden en de zoete smaak past perfect bij de kruidige rosé rackjes. Dat was erg smullen.

 

Na het hoofdgerecht gingen we aan de slag met het laatste gerecht, het dessert. Dit was een zoete pizza. En jawel, op de barbecue. Het deeg bestond uit een kant-en-klaar pizzadeeg. Dit kon je besmeren met mascarpone en decoreren met blauwe besjes, chocoladeparels en mini marshmallows. Echt een feestje!

Aan het eind van de workshop kreeg je een certificaat en een leuke goodiebag. In de goodiebag staan alle recepten van vandaag, sausjes en kipkruiden. (het recept van de lamsrack staat daar helaas niet in, maar die heb ik je in deze blog al gegeven 😉 ) Erg leuk! En het schort mocht je ook meenemen.

Al met al kan ik alleen maar zeggen dat ik een heerlijke middag heb gehad met echt heel lekker eten. Het gezelschap was leuk en de koks hebben een mooi en divers menu samengesteld. Ik heb veel geleerd over de juiste temperaturen, boven- en onderwarmte en wat je wel en niet op de barbecue kan maken. Ik hoop dat ik volgend jaar weer mag komen, want ik vond het echt geweldig! Nu nog lekker nagenieten van alle goodies.