SUGO pizza & The Lemon Kitchen Special pizza

De bekende keten SUGO pizza, waar je lekkere pizzastukken kunt eten, komt met een nieuwe pizza. The Lemon Kitchen Special van Jadis van The Lemon Kitchen. Deze pizza werd geïntroduceerd in drie SUGO pizza filialen, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Ik mocht bij de introductie in Rotterdam zijn, waar Jadis zelf aanwezig was en ons ontving. Deze Lemon Kitchen Special pizza met pesto, gegrilde gele paprika, mascarpone, courgette en burrata is echt een plaatje om te zien. Ik vertel je in dit artikel er alles over.

Over Sugo pizza

Sugo is een pizzaketen met als concept het Italiaanse Pizza al Taglio. Toen ik een aantal jaar geleden in Rome mijn vakantie vierde, was ik al verliefd op dit concept. Op elke hoek van de straat kom je wel een vierkant pizzastuk kopen en zelfs nog veel vegan varianten. In Italië bestonden vegan pizza’s al, dus een heerlijk stuk met courgette en/ of tomatensaus zonder kaas nam ik stiekem zelfs vaak als ontbijt. SUGO heeft momenteel 16 restaurants in Nederland, waaronder 2 in Rotterdam. Bij SUGO is het een feest op je pizza te sharen, je krijg dan een plank met allemaal verschillende stukken pizza. De stukken zijn wat kleiner, waardoor je er makkelijk 2 of 3 op kan. Geen keuzestress hier ;). Liever een pastagerecht of starten met antipasti, ook dit staat hier op de kaart. 

SUGO pizzas

De SUGO pizzas bestaan uit een luchtige en krokante pizzabodem met heel veel diverse smaken. Of je nu een pizza Margherita, Caprese, of liever met vlees of vis wilt, je kunt uit 15 smaken kiezen. De pizza met kip en avocado, champignon & truffel, Pomodorini en Veggi Garden zijn ook nog eens helemaal koemelkvrij, ideaal toch? De pizzas worden de hele dag door vers gebakken en je kunt ze op elke moment bestellen.

The Lemon Kitchen Special Pizza

The Lemon Kitchen Special Pizza is een pizza met dezelfde luchtige en krokante bodem, maar dan met een topping van mascarpone, groene pesto, gegrilde paprika, courgette, burrata, salie, citroen en citroen zest. Deze zomerse pizza is naast rijkelijk gevuld, ook nog eens heel kleurrijk. En er zit ook nog eens veel groente op. Ik kon het zelf helaas niet eten, maar hoorde dat het een ontzettend lekkere pizza is. Een mooie combinatie van hartig, fris en romig tegelijk. Wat een topper van The Lemon Kitchen.