Snelle pasta met vegan roomkaas, groente en gerookte zalm (lactosevrij & koemelkvrij)

Pasta met (vegan)roomkaas is een gouden combinatie – en al helemaal als je er groente en gerookte zalm aan toevoegt. Het fijne aan deze snelle pasta met vegan roomkaas, groente en gerookte zalm is dat je het eenvoudig lactosevrij en koemelkvrij kunt maken door gebruik te maken van vegan roomkaas. Die zijn er tegenwoordig in allerlei lekkere varianten, vaak op basis van kokos, amandel of haver en zitten boordevol smaak.
Deze pasta is niet alleen snel en simpel te maken, maar ziet er ook nog eens kleurrijk uit door de combinatie van groene groente en roze zalm. Voor de groente koos ik voor courgette en spinazie. Maar voel je vrij om te variëren – doperwten, groene paprika of zelfs broccoli zijn ook heerlijke opties. Gebruik wat je in huis hebt of lekker vindt.
Vegan roomkaas is van zichzelf al rijk aan smaak, met onder andere knoflook en kruiden, waardoor je nauwelijks extra smaakmakers hoeft toe te voegen. De saus is vol, romig en hartig – precies wat je wilt bij een snelle pasta.
Liever variatie? Je kunt dit recept ook maken met stukjes zalmfilet in plaats van gerookte zalm. Zie bijvoorbeeld mijn recept voor Pasta met zalm, spinazie en roomkaas. Of ga voor een klassieke roomsausvariant zonder melk, zoals in het recept Pasta met zalm, spinazie en koemelkvrije roomsaus. Zo kun je lekker blijven afwisselen zonder melkproducten te gebruiken.
Dit recept is ideaal voor doordeweeks: het staat in 15 minuten op tafel, is voedzaam, vol groenten én superlekker. Perfect voor als je gezond wilt eten zonder lang in de keuken te staan. Lactosevrij, koemelkvrij, en bovenal: smaakvol! Lees hieronder het makkelijke recept van de snelle pasta met snelle pasta met vegan roomkaas, groente en gerookte zalm (lactosevrij & koemelkvrij) en probeer het zelf.

Snelle pasta met vegan roomkaas, groente en gerookte zalm
Ingrediënten
- 150 gr pasta penne, spaghetti of fusilli
- 200 gr gerookte zalm
- 1 st courgette
- 1 st ui
- 100 gr verse spinazie
- 75 gr vegan roomkaas
- 1 el olijfolie
Instructies
- Pel de ui en versnipper in kleine stukjes.
- Was en snijd de courgette in kleine stukjes.
- Kook de pasta beetgaar.
- Pak een hapjespan en schenk hier de olijfolie in. Bak de uien tot ze glazig zijn en voeg de courgette toe.
- Roer de verse spinazie er vervolgens doorheen.
- Snijd de gerookte zalm in smalle reepjes en roer ook door de pasta.
- Roer de pasta erdoor en als laatste de roomkaas.

Klik hier voor meer pasta recepten










