Quiche met zalm en doperwten

Quiche met zalm en doperwten, heerlijk om te eten en makkelijk om te maken. Een quiche kan eigenlijk altijd wel. Lekker bij een uitgebreide (paas)lunch, als diner, lekker als tussendoor, noem maar op. De quiche is een Frans gerecht dat al vele eeuwen bestaat. De oorsprong van de quiche gaat terug naar de 16e eeuw, toen de Franse keuken begon te experimenteren met verschillende ingrediënten. Voor die tijd bestond de quiche uit een mengsel van boter, kaas, groenten en eieren, dat in een deegkorst gebakken werd. De quiche is sindsdien uitgegroeid tot een populaire maaltijd in veel delen van de wereld. 

Een quiche maken is echter helemaal niet zo moeilijk. Ik maak regelmatig quiche met kip, vis, geitenkaas of met pompoen, je kunt er van alles mee doen. Quiche kun je gemakkelijk koemelkvrij of lactosevrij maken. Dat is fijn, want de meeste quiches uit de supermarkt of van de bakker zijn NIET koemelkvrij. Ik vulde deze quiche met zalmfilet, doperwten en bosui. Aftoppen met gedroogde dille en vegankaas en klaar! Zo de oven in en smullen maar. Hier het makkelijk recept. 

Ingrediënten

200 gram zalmfilet
1 bodem voor AH Quiche & taartdeeg
2 handjes diepvries doperwten
3 stengels bosui
4 eieren
100 ml sojaroom
2 tl gedroogde dille
100 gr geraspte (vegan) kaas
Zout en peper

Bereiding Quiche met zalm en doperwten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een quichevorm of springvorm en leg hier de Quiche & taartdeeg met bakpapier in. De uitstekende bakpapier knip je rondom af. 

Haal de zalmfilet uit de verpakking en dep af met keukenpapier. Snijd de zalmfilet in kleine blokjes van 3 bij 3 cm. Verdeel deze over de quichebodem. Daarna pak je een handje bevroren doperwten en verdeel deze over de quiche, herhaal dit met het tweede handje. 

Hak de bosui fijn. Breek de eieren in een ruime beslagkom en klop deze met een vork of garde goed los. De bosui voeg je hier toe. Vervolgens voeg je de sojaroom, peper en zout toe. Ook de gedroogde dille schep je erbij. Roer alles nogmaals door elkaar. 

Giet het gehele eiermengsel over de zalm en doperwten in de bodem. Strooi de gerapste (vegan)kaas erover. Bak de quiche in het midden van de oven voor 30 minuten.

Laat de quiche eerst 15 minuten afkoelen voordat je deze aansnijdt.

Quiche met zalm en doperwten

Klik hier voor meer quiche recepten