Groene asperges met zalm uit de oven

Groene asperges met zalm uit de oven. Een lekker, slank, snel en makkelijk recept. Ik ben gek op asperges, wit en groen. Groene asperges zijn gelukkig het hele jaar door verkrijgbaar. Je kunt de asperges grillen, stomen, koken of bakken in de oven. Lees hier alles over asperges. De aardappelpuree is gemaakt zonder melk en boter, maar net zo zacht en lekker en veel minder vet. De zalmfilet en asperges garen in de oven, dus je hebt hier geen omkijken naar. Een heerlijke gerecht om op tafel te zetten.

Voor 2 personen

Ingrediënten

10 groene asperges 
2 stukken zalmfilet 
4 grote aardappelen 
1 eetlepel Provençaalse kruiden 
Een paar takjes verse dille 
1 eetlepel olijfolie 
Grof zeezout 

Bereiding Groene asperges met zalm uit de oven

Zorg ervoor dat de zalmfilets zijn ontdooid. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Was de asperges en snijd de harde onderkant af. Kook de asperges even kort totdat ze beetgaar zijn.

Pak een grote ovenschaal en beleg deze met 1 vel bakpapier. Bedek de bodem  met de asperges. Plaats de stukken zalmfilet op de asperges. Schenk de olijfolie over de zalm en asperges. Strooi de provençaalse kruiden over de zalmfilets en leg een paar takjes verse  dille erover. Strooi als laatst nog wat grof zeezout uit de molen over de zalmfilets en asperges. 

Vouw het bakpapier en papillote dicht en vouw pakketje het niet te strak dicht. Plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven.  

Groene asperges met zalm uit de oven

Snijd ondertussen je vis in de oven gaart de schil van de aardappelen. De aardappelen in grote blokken met ruim water koken. Wanneer de aardappelen gekookt zijn giet je deze af, maar vang  1 kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met een beetje kookvocht tot een gladde puree.   Voeg eventueel naar smaak wat zout toe.    Plaats op het bord eerst de asperges met een stuk zalm erop. De aardappelpuree kan ernaast geplaatst worden. Eet smakelijk!  

Klik hier voor meer recepten met zalm

Klik hier voor meer asperge recepten