NOBO Cocina Latina: De Amsterdamse hotspot voor authentieke Latijnse gerechten

Bij de Amsterdamse hotspot, Café Nobo geniet je van de Cocina Latina. Authentieke Latijnse gerechten uit bijvoorbeeld de Peruaanse en Colombiaanse keuken. Van de pittige pikantheid van Mexicaanse salsa’s tot de heerlijke zoetheid van Braziliaanse desserts. De Spaanse keuken komt ook voor in meerdere gerechten en alle wijnen zijn Spaans. Dit gezellige restaurant op Haarlemmerstraat is een hotspot voor elke liefhebber van de wereldkeuken. Ik besefte dat ik nier eerder bij niet Latijns-Amerikaanse restaurants was geweest en kende eigenlijk alleen de bekende gerechten als Ceviche en Piementos de Padron. Tijd om kennis te maken met restaurant NOBO en de Cocina Latina. Ik was uitgenodigd voor een diner en ik genoot deze avond van perfecte Ceviche van Zeebaars, Causa Rellena en Gegrilde tarbot. In dit artikel vertel ik je alles over het restaurant en authentieke gerechten. 

NOBO Cocina Latina De Amsterdamse hotspot

Over Café NOBO

In het jaar 2020 opende Café NOBO zijn deuren met een uniek ‘shared dining’ concept onder de naam Café STOUT. Dit concept was doordrenkt van authentieke smaken en bracht een scala aan keukens van over de hele wereld samen op één menu. Al snel viel op dat de liefde voor de Latijns-Amerikaanse keuken overwon.

Met de passie en expertise van getalenteerde chef-koks uit Latijns-Amerika, afkomstig uit landen als Colombia en Peru, besloot NOBO de reis opnieuw te beginnen. Het café transformeerde zichzelf tot “Cocina Latina”, waarbij de Latijns-Amerikaanse keuken het kloppende hart van het menu werd. De keuken wordt met toewijding en liefde gerund door deze gepassioneerde chef-koks, die hun vaardigheden en smaakvolle herinneringen aan hun geboorteland delen. Eigenaar Robert Peppelenbos staat hen bij, proeft graag mee en draagt zorg voor de prachtige presentatie van de gerechten. In de Latijns-Amerikaanse keuken draait het niet alleen om eten, maar ook om het delen van gelukkige momenten, zoals samen eten.

Gelegen in de knusse Haarlemmerstraat, op een steenworp afstand van Amsterdam Centraal, ademt het restaurant een warme en uitnodigende sfeer uit. De ruimte is verdeeld over twee verdiepingen en straalt een huiselijke sfeer uit. Bijzonder is de halfopen keuken, waar gasten getuige kunnen zijn van de kookkunsten van de chefs. Bij zonnig weer is het terras een perfecte plek om te vertoeven.

Cocina Latina menu van Café Nobo

Wij namen plaats en begonnen we onze avond met verrukkelijke cocktails en verse pan con tomate.Bij het zien van de menukaart werd ik al blij. Wat een leuke gerechten, gevarieerd van vega, vis of vlees. Veel bekende, maar ook veel onbekende gerechten staan op de kaart. Denk hierbij aan gerechten als Ceviche, Causa Rellena, Patata Bravas, Chupa de Camarones of Taco’s. Ik liet me verrassen door de chef en kreeg de ene na de andere lekkere gerechten voorgeschoteld. Alle gerechten werden gepaard met Spaanse wijnen. 

NOBO Cocina Latina De Amsterdamse hotspot

De Ceviche van Zeebaars was boterzacht, verrukkelijk en prachtig gepresenteerd. De Causa, een Peruaans gerecht dat lijkt op de Hollandse aardappelsalade, was ook perfect op smaak en de presentatie is zoveel mooier als wij de aardappelsalade serveren. Leuk is dat de Taco’s El Padron vegan zijn, gemaakt met een vulling van knolselderij i.p.v. varkensvlees, op smaak gebracht met ananas.

De gegrilde tarbot was ik helemaal fan van, wat een zachte vis met heerlijke groente bovenop. Dit is een aanrader!

Dieetwensen

Met dieetwensen wordt hier uitstekend omgegaan. Bij NOBO kijken ze met je mee welke gerechten je mag of eventueel aangepast moeten worden. Hier kun je dus met allergieën of andere dieetwensen prima eten.

Zoals je leest, genoot ik van het diner de Amsterdamse hotspot, Café NOBO – Cocina Latina. Authentieke smaken, mooi opgemaakte borden maakten de Latijn-Amerikaanse gerechten helemaal af. Wat een leuke ervaring is dit!

NOBO Cocina Latina De Amsterdamse hotspot

Klik hier voor meer restaurant reviews in Amsterdam